Hoogste tijd voor wat calorieën

 
Niet gaan gillen hoor, als ik dit recept vertel. Ik weet heus wel dat januari afvalracemaand is… Maar het weekend is er speciaal voor uitgevonden om te chillen, zei Caroline vorige week tegen me. Dus ook qua principes en dergelijke even rustig aan, anders hou je het echt geen jaar vol met al die plannen. Ik weet namelijk een heel erg lekker en supermakkelijk recept met zwarte pasta. Ook heel lekker met witte farfalle hoor, maar zwart ziet er zo lollig uit. Op de foto zie je pasta met inktvis, maar deze is even wat simpeler en sneller.
 
Dit heb je nodig

  • zwarte tagliatelle (100 g p.p.)
  • 1/4  liter slagroom p.p. (ongeklopt)
  • 50 g gerookte zalm p.p., in kleine, korte reepjes gesneden
  • 7 takjes bieslook, aan snippertjes geknipt

 
Zo maak je het

De pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar dan 1 of 2 minuten korter en even checken, vaak is ie al eerder al dente. Beter te snel getest, dan te laat.
 
Ondertussen de slagroom in een pannetje tegen de kook aan goed warm laten worden. Vlak voor het opdienen, als de pasta net uitlekt, snel de snippers gerookte zalm erdoor (die garen meteen), bieslook erdoor, naar smaak zout en peper, alles door elkaar doen en snel serveren. 
 

Eet smakelijk!
 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.  

Homepage sfeerbeeld: sunday-suppers.com