Als je in november jarig bent: dit zegt het over je karakter

 

Ik vind oktober de leukste maand van het jaar en dan heb je natuurlijk ook het gezellige december nog. En het knusse, koude januari, dat er sneeuw ligt en je warme choco met rum drinkt. 

 

En dan in maart de eerste lentezon, in mei de warme zonnige dagen, de zomermaanden met die avonden die eeuwig lijken te duren… Oooo zo fijn. En ook september heeft iets. Het is geen zomer, geen herfst: een beetje van alles wat. Maar ja. Dan heb je dus nog november. Een beetje… Een saaie maand. De kleur beige onder de maanden. Donker, grauw en eigenlijk denkt iedereen die dertig dagen lang alleen maar aan de decembertijd die bijna gaat beginnen. Sorry.

 

Toch mag ik niet te snel oordelen over de elfde maand van het jaar, want mensen die zijn geboren in deze maand hebben nogal wat voordelen. Als je tussen begin en 21 november bent geboren, ben je een Schorpioen. Die staan nogal bekend om hun karakters die spatten van de passie. Als ze ergens voor gaan, gáán ze er ook echt voor. Ze doet alles met overgave, genieten met die welbekende volle teugen en met die glazen halfvol. Kijk, daar kan ik nog wat van leren. Ben je na 22 november geboren? Dan ben je een Boogschutter en ook dan heb je een fijn karakter, blijkt. Je bent gul en geeft graag aan anderen. Dat maakt je een sociaal dier. Bovendien beschik je met je sociale skills ook over een goede dosis humor en zo maak je van elke beige dag wel een beetje een kleurrijke boel.

 

En of dat nog niet genoeg is, hebben alle mensen die in november jarig zijn één groot voordeel. Ze zijn namelijk vrolijker dan gemiddeld. Ze hebben minder kans om depressief te worden, zo meldt Brits onderzoek. Mensen die in de lente jarig zijn hebben juist meer kans op een klinisch vastgestelde depressie. Zou je misschien niet denken, toch is het zo. November-baby’s zijn happy baby’s. Misschien omdat ze gelijk opgroeien met al die pret in december… Oeps, begin ik toch weer over die twaalfde maand. Ik zal van je genieten dit jaar hoor, november. Beloofd.

 

Want laatst las ik wel iets wat me aansprak. Je kent het wel, Sober October? Een maand niet drinken? Net als Dry January? Decent December, Fit February, Mindful March… Nou, dan heb je als tegenhanger, gewoon, omdat het kan: Can’t Remember November. Als in: net dat wijntje teveel. Wordt het tóch misschien nog mijn favoriete tijd van het jaar.

Door: Redactie Amayzine.com