6 glazen cola

 

Geen energie? Frits heeft er zelf ook last van. Maar ja, híj kan lekker in de vensterbank gaat zitten staren. Daar heeft-ie dan wél weer een paar handige tips bedacht voor ons.

 

 

Zijn jullie ook zo moe? Poeh zeg. Ik zit nu al een uurtje of zes vanaf de vensterbank chagrijnig naar buiten te staren maar het houdt maar niet op, die moeheid. Het heet volgens mij voorjaarsmoeheid maar bij mij begon het al in januari en het is nu al bijna zomer en het gaat maar niet over. Ik was gisteren op de redactie van franska.nl en daar heerst het ook, die moeheid. Zei de ene redactrice tegen de andere: ‘Wat zie jij er moe uit zeg.’

 

‘Ja, ik weet het. Jij ook trouwens. Oh meid, wat een wallen.’

 

‘Ik zie er niet uit, hè?’

 

Dat ging een tijdje zo door tot ze er allebei nog vermoeider uitzagen. En ik ook, want dat is ook vermoeiend hoor, naar vrouwen luisteren die tegen elkaar opbieden wie het meest moe is.

 

Met het laatste restje energie dat ik in me heb ben ik net van de vensterbank gesprongen en ga ik nu wat bruikbare, praktische tips geven over hoe te strijden tegen die moeheid.

 

Een woeste, wilde relatie met zo’n Italiaans type wil ook nog weleens helpen tegen moeheid

 

1. Mindfulness. Dit staat op internet: ‘Mindfulness is een aandachts-oefening en vorm van meditatie of training daarin waarbij men zich met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust is van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.’ Geen idee wat hier staat maar je dient het als vrouw drie keer per dag te doen en dan knap je helemaal op. Soms.

2. Sporten! Begin de dag met twintig kilometer hardlopen en vijftig baantjes te zwemmen en dan krachttraining op de sportschool en dit dan natuurlijk afgesloten met een stevig potje mindfulness en dan kun je er weer lekker tegenaan. Het kan ook zijn dat je nu in elkaar stort, wat dan weer minder is.

3. Shoppen! Het is wetenschappelijk bewezen: hoe meer een vrouw shopt, hoe minder moe ze wordt. De beste plek om te shoppen: de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan. Daar lopen ook allerlei leuke Italiaanse jongemannen rond. Een woeste, wilde relatie met zo’n type wil ook nog weleens helpen tegen moeheid. Maar let op: vroeg of laat begint zo’n type altijd maar weer te zeuren over z’n mamma, wat dan weer erg vermoeiend is.

4. Doe de kinderen de deur uit! Want dat zijn energievretertjes hoor. En er zijn vast vrouwen in je omgeving die dat wel willen, kinderen. Dat geldt ook voor je partner trouwens. Doe die ook maar de deur uit. Lekker rustig toch?

5. Cola! Daar zit onnoemelijk veel suiker in en onnoemelijk veel suiker geeft onnoemelijk veel energie, dat is bekend. Begin de dag eens met zes, zeven glazen en dan voor de zekerheid drie, vier blikjes Red Bull. Aanradertje hoor!

 

Poeh, ja, jullie zijn nu vast weer vol nieuwe energie dankzij deze tips maar jullie Fritsje is er knap moe van geworden. Ik moet me nu echt naar mijn kussen slépen en daar blijf ik voorlopig een dag of twee, drie. Ook een aanradertje trouwens: eens lekker twee, drie dagen in bed rondhangen en er alleen uitkomen voor een potje mindfulness, zodat je zonder automatische reacties je bewust wordt van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten of zoiets.