5x pindakaas

 

Gewoon omdat het zo lekker is

 

Zoveel mensen om me heen zijn pindakaasliefhebbers. Danique pakt regelmatig de pot pindakaas tijdens de lunch, mét hagelslag (sorry Danique…), en thuis hebben al mijn huisgenootjes wel een pot pindakaas in de kast staan. Ikzelf ook, maar ik eet het niet op een boterham. Nog erger: ik neem gewoon af en toe een lepeltje pindakaas. Wel die 100% pindakaas van de Appie. Die vind ik lekkerder.

 

Toen ik vroeger de film ‘The Parent Trap’ keek, zag ik dat er Oreo cookies werden gedipt in een pot pindakaas. Moest ik dus wel even proberen en lékker dat het is. Pindakaas kan je dus met heel veel verschillende dingen eten. Yes! Dit zijn de 5 lekkerste. Of heb jij nog een ideetje?

 

1.     Op de redactie komt vaak een bord tevoorschijn met bevroren bananenplakjes met pindakaas. Erg lekker. Ook weer eens wat anders dan een toastje met brie, toch?

 

2.     Bananenbrood met pindakaas. Doe gewoon twee of drie flinke lepels in het mengsel.

 

3.     Broodje pindakaas met banaan, broodje pindakaas met sambal, broodje pindakaas met hagelslag, broodje pindakaas met komkommer en een broodje pindakaas met jam (natuurlijk!).

 

4.     Curry met kip en pindakaas. Maak een heerlijke kipcurry met kokosmelk en garam masala (en meer kruiden naar keuze). Voeg wat pindakaas toe en je krijgt een heerlijke curry.

 

5.     Pindakaasmilkshake. Gewoon omdat het zonnetje deze week schijnt. Meng vanille-ijs met pindakaas en melk in een blender. Doe er wat chocoladesiroop/gesmolten chocolade of wat chocoladekoekkruimels erop. Slagroom mag ook.

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares