5x koken met smac

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: 5x koken met smac.

 

 

Een beetje foodie haalt zijn neus op voor varkensvlees uit blik. Is smac überhaupt wel vlees? Neem volgende keer als je langs het schap loopt toch maar een blikje mee. Je kan er echt wel wat lekkers mee maken.

 

Wist je dat ze in Hawaï heel veel van het geblikte spul eten? En niet omdat het goedkoop is, maar omdat ze weten hoe je het moet berieden. Daar noemen ze het trouwens spam. Ook steeds meer Amerikaanse chefs gebruiken het in gerechten. Je moet wel even weten wat je er mee moet doen, maar dan ligt de wereld aan je voeten voor maar €2,09. #nospon

 

Egg slut sandwich

Door deze video kwam smac een aantal jaar geleden op m’n radar. Deze over de top ontbijtsandwich ziet er zo geweldig uit, dan moet het toch wel lekker zijn? En ja hoor, knapperig en vettig, hier kan een plakje ham echt niet tegenop. Volgende keer dat je een kater hebt, maak jij deze sandwich.

 

 

Ramen
Misschien ben jij plakken langzaam gegaard buikspek op je ramen gewend, maar probeer het eens met spam. Net als buikspek heeft het een hoog vetgehalte waardoor het vet lekker in de bouillon druipt. Heerlijk!

 

 

Fried rice
En ja, ook door je gebakken rijst is smac geweldig. Het is iets vettiger en steviger dan gewone ham, waardoor het heerlijk knapperig bakt. Probeer maar eens, je zal geen spijt krijgen.

 

 

Musubi
De Hawaiiaanse poké bowl is inmiddels overal, maar waar blijft de musubi? In Hawaï maken ze hun sushi gewoon met smac – ja dat deze rare sushi is even wennen – en dat is dus eigenlijk best wel lekker.

 

Noedels
Nog een Aziatische hybride: knoflooknoedels met knapperige smac. Carbs, knoflook en vettig varkensvlees, dat is toch alles wat je hart begeert?

 

Door: Redactie FavorFlav