5 dingen die je van miljonairs kan leren (en ze zijn allemaal gratis!)

 

Misschien is miljonair worden niet meteen je doel in het leven…

 

 

 

 

Misschien is miljonair worden niet meteen je doel in het leven (maar echt vervelend is het natuurlijk ook niet), maar een beetje comfortabel in je jakje zitten, dat willen we allemaal wel. Nu zijn er vier zaken die miljonairs significant anders doen de gemiddelde mens. Dus pas dit toe en volgende week staan we allemaal in de Quote 500. Zo werkt het natuurlijk niet, maar een beter mens ga je er sowieso van worden.

 

1. Lees, lees, lees

De gemiddelde miljonair leest 5,5 uur per week, waar de gemiddelde mens maar 2,5 uur per week leest. Onder lezen vallen in dit geval niet alleen romans, ook kranten (juist), essays en tijdschriften tellen mee. De miljonair is gewoon nieuwsgierig en leergierig en slurpt zoveel mogelijk informatie op.

 

2. Beweeg!

Miljonairs zijn over het algemeen fit. Ze hebben een goed leven en willen lang leven. Sporten verhoogt je levensverwachting en stimuleert gevoelens van geluk en positiviteit. En als je positief in het leven staat, straal je dat weer uit naar alles wat je onderneemt, met een grotere kans op succes.

 

3. Zorgen voor je familie

Het beeld dat miljonairs alleen maar 120-urige werkweken maken en vervolgens in een bad met champagne liggen klopt niet. Ze brengen veel meer tijd met hun familie door dan de gemiddelde mens. 8,5 uur tegenover 3,6. Da’s niet misselijk, dat verschil. Quality time met hun dierbaren vinden ze belangrijk. Blijkbaar onthaast het hen, waardoor nieuwe ideeën weer stromen.

 

4. Weinig social media

Wat jij gemiddeld per daag aan social media besteedt, zoveel uur kijkt een miljonair per week naar de socialmediakanalen. De gemiddelde mens zit 14 uur per week vastgeklonken aan zijn telefoon om Instagram, TikTok, X en Facebook te volgen. Een miljonair vindt dat een waste of time. Die kijkt heus wel af en toe, maar niet meer dan 2,5 uur per week.

 

5. Wees optimistisch

82% van de miljonairs betitelt zichzelf als een optimist. Als je het leven met het oog op succes benadert, is de kans dat het je zal toelachen ook groot.

 

Succes!

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach