Het Insta-ei

 

Soms gebeurt er iets op internet waar ik echt helemaal niks van begrijp. Het gaat dit keer om een ei. Ja, je leest het goed, een kippenei.

 

 

Zit je ook op Instagram? Leuk is dat hè? Lekker plaatjes kijken. Ik ben nog een beetje een Instragram-maagd aangezien ik er nog niet zo heel lang ‘op’ zit. Maar tsjonge, wat delen we een hoop met z’n allen. Zo neem je hartstikke makkelijk een kijkje in het leven van je vrienden, je kinderen of beroemdheden. En in het leven van een ei.

 

Ik vind het echt supergeestig dat er iemand heeft bedacht om het bestaande wereldrecord ‘likes’, dat van een foto van de baby van Kylie Jenner, een Amerikaanse socialite, te breken met iets heel erg onnozels. Want nu is er dus dat wereldrecord van @world_record_egg. Het doel van deze post was ‘om samen een wereldrecord te halen en de meest gelikete post op Instagram te worden’. Nou dat is dus gelukt. En hoe!

 

Op het moment dat ik dit stukje zit te tikken staat de teller op 39.222.417. Ruim negenendertig miljoen likes….

 

Maar waarom doen we dat? Daar snap ik werkelijk he-le-maal niks van. Dat je plaatjes van lachende pony’s leuk vindt of van de vakantie van de buren, dat begrijp ik wel. Maar van een ei, met alleen een witte achtergrond? Lopen we nu niet teveel achter elkaar aan op sociale media? En is dit niet een schoolvoorbeeld van de onzin die hier ook wordt gedeeld?

 

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik zit ook veel te koekeloeren op sociale media. Deels omdat ik natuurlijk wel een beetje op de hoogte moet zijn van wat daar leeft. Deels om met m’n pubers in gesprek te blijven over al die flauwekul die ook aan hun ogen voorbijkomt. En natuurlijk ook voor de fun, als ik me in een verloren uurtje zit te vervelen.

 

Maar dit Insta-ei gaat natuurlijk nergens over, het is zelfs wereldnieuws. We delen blijkbaar meer over dit ei dan over dingen die er misschien meer toe doen. Ik noem maar wat: de stemming voor of tegen de Brexit, de oorlog in Jemen of de muur van Trump.

 

Of zouden we soms een beetje moe zijn van slecht nieuws en vluchten we in de onzin van het delen van een plaatje van een ei? Wie het weet mag het zeggen.

 

Inmiddels staat de teller op 39.287.255….

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Let’s set a world record together and get the most liked post on Instagram. Beating the current world record held by Kylie Jenner (18 million)! We got this ? #LikeTheEgg #EggSoldiers #EggGang

Een bericht gedeeld door EGG GANG ? (@world_record_egg) op

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit