Zou ik me er nog een keer aan wagen?

Ergens over mopperen. Of krijg ik dan weer boze dames over me heen op Facebook?               

 

Ik weet niet hoe het met jou is, maar als ik ergens naar de WC moet, dan doe ik dat graag snel. Kan niet snel genoeg klaar zijn. Eerst altijd even checken of er wel papier is natuurlijk. En anders snel een andere toilet zoeken. Of een papieren zakdoekje.

 

Was ik laatst in een theater, zou de voorstelling bijna beginnen, ren ik nog snel even richting dames en niks aan de hand hoor. Alles in orde. Voldoende papier zo te zien. Totdat ik een velletje of drie wilde afrollen. Shake it. Had ik weer met een van die idiote wc-rolhouderontwerpen te maken. Waar volgens mij jarenlang hetzelfde papier in blijft zitten, omdat je er met geen mogelijkheid iets uitgetrokken krijgt.

 

Ken je dat?

 

Of dat de rol meteen leeg is en de andere, nieuwe rol niet naar beneden wil. Sta je daar een partij met je hand in zo’n apparaat te peuteren. De ene keer komt het er met stukjes van een vierkante centimeter uit. De andere keer duw je per ongeluk de volgende rol nog hoger het apparaat in. Kun je het helemaal shaken.

 

Mopperdemopper

 

Moet dan nou? Van die ingewikkelde apparaten waar alles in vast blijft zitten? Terwijl het zo makkelijk kan? Gewoon een gebogen ‘stokje’, waar een rol overheen hangt. Hoe moeilijk kan het zijn? En volgens mij is het zo nog veel goedkoper ook. Of zie ik iets over het hoofd?

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

beeld:: wonenmetlef.nl