Op naar het nieuwe Italië!

Je snapt het al. Ik tip deze week een adres in Duitsland! 

 

‘Duitsland in het nieuwe Italië’, kopte Franska’s Danique van Leeuwenstijn vorige week. Jooh! Wat een reacties op Facebook! Wat een likes! Wat een enthousiasme! Dit valt niet te negeren, dacht ik. Je snapt het al. Ik tip deze week een adres in Duitsland!  

 

De zuidelijke Eifel

 

Duitsland is groot, dus we beginnen met de locatie en die liegt er niet om, want we gaan naar het prachtige Duits-Luxemburgse Natuurpark van de zuidelijke Eifel (zo’n drie uurtjes rijden vanaf Utrecht). Het dorpje Nasingen, waar je verblijft, heeft welgeteld 50 inwoners. Rustzoekers komen hier dus zeker aan hun trekken. Natuurgenieters idem dito. De omgeving is heuvelachtig, er zijn velden en wouden en akkers en landweggetjes die naar andere dorpen leiden. Waardoor wandelaars en fietsers zich hier ook geen moment hoeven te vervelen. De grens met Luxemburg is op slechts vijf kilometer. Daar vind je volop vertier en cultuur in Vianden, Echternach en natuurlijk de stad Luxemburg. Trier is trouwens ook makkelijk bereikbaar. En wil je ’s avonds uit eten? In de directe omgeving van Nasingen zijn verschillende restaurants.

 

Altes Backhaus

 

We verblijven in een typisch Eifelse boerderij uit de 19de eeuw, die al generaties lang in de familie van de heer des huizes is. Het goed werd door hem en zijn vrouw met veel liefde, vakmanschap en een schier tomeloze energie, prachtig gerenoveerd.

 

 

Daarbij werden de bijgebouwen verbouwd tot gastenverblijven. Alle vier die gastenverblijven zijn voorzien van hedendaags comfort en uitgerust met zowel goede bedden en een luxe badkamer als een zeer complete keuken. Eén huis is geschikt voor twee personen, twee voor vier gasten en één groot genoeg voor z’n zessen. In de voorraadkasten wacht een assortiment huisgestookt gedestilleerd en enige huisgemaakte marmelades. In de parkachtige tuin staan met mooi weer de ligstoelen klaar. Ook is er een sauna en kan er tafeltennis, tafelvoetbal en biljard worden gespeeld. Mocht je met een groep op pad willen: de hele accommodatie is groot genoeg voor zestien personen. 

 

  • € 70,- tot € 100,- per nacht voor twee personen.
  • Elke verdere persoon in hetzelfde appartement € 15,- per nacht.
  • Ontbijt op verzoek.
  • Kinderen zijn welkom (€ 5,- tot € 10,- per nacht) en ook honden mogen mee.

 

Meer informatie en boekingen vind je op de website van het Altes Backhaus.

 

Goede reis en veel plezier!

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.