Heb IK ook!

Soms dan heb je van die mensen…

 

 

‘Mag ik je vakantiefoto’s zien? Ik vind het altijd leuk om met iedereen mee te leven.’

 

‘Tuurlijk mag dat! Ze staan nog op mijn telefoon. Kijk dit was…’

 

‘Hé, daar zijn wij ook geweest! Daar hebben wij die aardige mensen uit Dordrecht ontmoet. Zaten in de kamer naast ons. En omdat wij zo’n mooi balkon hadden, waren ze eigenlijk jaloers, maar dat lieten ze niet merken. Lekker ontbijt hadden ze daar, hè?’

 

‘Mwahh… niks speciaals. Gewoon versgebakken broodjes. Maar omdat Joost natuurlijk de volgende dag al in het ziekenhuis belandde, hebben we daar n…’

 

‘Nou, een goed ontbijt is echt niet standaard hoor! Wij hebben ook wel hotels gehad met van die keihard gekookte eieren en zo. En dan ben ik dus zo weer vertrokken.’

 

‘Oh, joh. Dan neem ik gewoon geen ei.’

 

‘Vinden ze erg hoor, als wij eerder vertrekken. Maar ik laat mijn vakantie niet verknallen door een ei! Dan hadden ze er maar wat meer aandacht aan moeten besteden. Ben je nog in dat winkeltje om de hoek geweest, trouwens? Met die paarse etalage? Zulke leuke spulletjes hebben ze daar!’

 

‘Hmm, zegt me niks. Maar toen Joost dus weer uit het ziekenhuis mocht, zijn we nog wel even naar de markt op het dorpsplein geweest. Kijk hier heb ik een foto van de…‘

 

‘Oh, wat jammer dat je niet in dat winkeltje bent geweest! Wij kwamen daar elke dag en ze stonden al te lachen als we aankwamen. Ik denk: als we er nu zouden komen, dat ze ons nóg zouden herkennen! We worden daar met open armen ontvangen.’

 

‘O, hier is ie… Kijk! We hadden eerst nog een nacht in zo’n yurt geslapen, voordat Sjaak…’

 

‘Jakkes, kamperen! Da’s niks voor mij.’

 

‘Maar zo’n tent is luxe, hoor. Dit is een foto van de binnenkant.’

 

‘Hé! Dat kussentje heb ik ook! En die prullenbak staat ook bij mij in de keuken. Of… nou ja… mijne is natuurlijk groter, maar hij lijkt er wel op. Leuk hoor! Hoe was het weer eigenlijk?’

 

‘Ja, dat viel een beetje tegen. De eerste dagen veel regen en daarna werd het wel iets droger, maar …’

 

‘Erg hè?! Hebben wij ook eens gehad. Zo zonde van je tijd! En over tijd gesproken: ik moet gaan! De kinderen komen eten en ik wil altijd alle tijd en aandacht voor mensen hebben. Ik ga dus lekker pizza’s laten bezorgen, maar moet nog even aan Joop vragen of hij het nummer voor me opzoekt en de pizza’s bestelt. Leuk je foto’s te hebben gezien hoor! En fijn dat je zo’n heerlijke vakantie hebt gehad. Nou, doeg, lieverd. Tot snel!

 

Door Tineke

 

Tineke is schrijfster van de boeken Toch? en Stof Genoeg en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) zeven muizen.