Zeur niet zo!

 

Nee, ik zit niet meer in de ontkennende fase. Lekker relaxed juist dat ik sommige dingen gewoon niet meer hoef te doen!

 

‘Je wordt ouder, mama, geef het maar toe, je wil er alles aan doen, maar je weet niet hoe, je wordt ouder, mama!’, Peter Koelewijn zong het in de seventies al, over papa weliswaar, maar het geldt net zo goed voor ons.

 

Waarom verzetten we ons eigenlijk zo tegen dat ouder worden? Vanaf dit jaar zijn een op de twee Nederlanders boven de vijftig. Eén op de twéé! Niet bepaald een groepje. Moet trouwens ineens aan ‘Power to all our friends’ van Cliff Richard denken. Allemaal even uit het hoofd meezingen, want we zijn met véél en we kunnen er maar beter een feestje van maken.

 

Van het type ‘kijk mij nog eens een gekke meid zijn’ word ik dus bloednerveus

 

Miljoenen ouder wordende vrouwen dus ook. Waaronder een stroming dames van wie ik dus steeds weer bloednerveus word, het type ‘kijk mij nog eens een gekke meid zijn’. In de ontkennende fase en dat zullen we weten ook. Helemaal niks mis met bewegen, sporten, op je gewicht letten, spuitje botox, prachtig. Maar sla please niet door met die fillers en klets er niet constant zo puberaal over, zo meisjesachtig pruilend, alsof je groot onrecht aangedaan wordt. Omhels die innerlijke bejaarde van je en zeur niet zo.

 

Het stuitendst vond ik de vrouw die me vertelde dat haar dochter veertien was.

 

 

Toen ik vroeg of ze het niet heerlijk vond om te zien hoe mooi die meiden dan worden, antwoordde ze: ‘Ik haat haar er juist om, ik voel me zo oud en lelijk als ik haar zie.’ Nu ik het opschrijf, ben ik weer geschokt. Hoe kun je nu niet genieten van de schoonheid en jeugd van je eigen kind?

 

En dan dat geëmmer over vijftig is het nieuwe dertig? Doe mij een lol, joh, daar moet je toch niet aan denken! Als ik twintigers, dertigers en veertigers druk, druk, druk zie zijn, dan word ik daar helemaal niet droef om voorbije tijden van. Welnee, juist opgelucht dat al dat jachtige gelazer achter me ligt. Lekker relaxed dat ik voor sommige dingen te oud word. Kitesurfen ga ik in dit leven niet meer doen,  maar suppen ga ik leren, dat lijkt me avontuur genoeg.

 

Over een week ben ik 53. En ik val niet op Johnny de Mol, zoals iemand laatst tot mijn grote schrik veronderstelde. Moet er niet aan denken.

 

Ik val gewoon op mannen van mijn eigen leeftijd en soms zelfs (een stuk) ouder. Schijnt best gek te zijn als ik leeftijdgenoten hoor beweren dat ze ‘alleen nog maar jongere mannen’ willen. Laatst zeiden er drie in één week dat tegen me. Huh, hoezo dan? dacht ik. Klopt dat 50+ mannen soms niet 100% kreukvrij meer zijn, maar hé, ben jij dat wel? Is toch veel gezelliger om sámen in de kreukels te liggen. En denk eens aan alle ervaring die ze op velerlei gebied hebben, kun je ook een hoop lol van hebben…

 

Kortom. Weet je wat mij nou een leuk idee lijkt? Als we voortaan allemaal tevreden zijn met onze leeftijd. Volgens mij komt er dan namelijk een positieve energie los, daar blazen we al die jonkies zo mee van hun sokken.

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl