Een traktatie voor jezelf

De 5 redenen waarom een huurauto je vakantie fijner maakt

 

 

Pakte ik vroeger nog weleens een taxi op een vliegveld naar het hotel, sinds een paar jaar ben ik officieel verwend. Dat kun je maar beter toegeven, vind ik altijd. Laat me even uitleggen hoe het zo kwam. Ik boekte een fijn hotel op drie keer struikelen van het strand, en in die vakantiedeal zat opeens een auto. Een heuse huurauto. Eigenlijk vond ik dat we die niet nodig hadden, maar je moet een gegeven paard vooral niet in de bek kijken, dus we gingen op pad. En met die bolide kwamen vijf redenen waarom ik nooit meer zonder kan.

 

1. Een huurauto is een feestje bij aankomst

Vroeger kwam ik aan op een luchthaven met een ietwat subtropisch karakter en werd ik meteen een bus in gebonjourd of moest ik in de file naar de taxistandplaats. Dan struikel je over bagage en losgeraakte kofferriemen, en dat alles bedekt met een laag zweet. Zonder water, want dat flesje was al op in het vliegtuig. Met een huurauto bij Sunny Cars pak je de fastlane, want alle documenten liggen al klaar, en slalom je om de drukte heen zo je auto in. Bij de eerste de beste supermarkt maak je een pitstop voor een watertje en daarna koers je richting hotel.

 

2. Je ziet meer van het oord

Als de voiture toch geheel de jouwe is, dan neem je sneller een zijweg. Ik boekte weleens een auto voor een dag en dan moest mijn wensenlijst strak afgevinkt worden, want we hadden die bolide maar vierentwintig uur. Met een eigen wagen neem je afslagen, zonder dat je weet waar je uitkomt. Dat zorgt ervoor dat je na dat ene stadje nog even een duik neemt in die verlaten baai, waar de zonsondergang mooier is dan je ooit zag.

 

3. Het is een traktatie voor jezelf

Dit is een puntje voor de lekker luierende vakantieganger, waar ik mezelf ook onder schaar. Is die fles Limoncello/zak chips van gisteren op, maar wil je vandaag ook nog even borrelen op het balkon? Je springt in de auto en bent binnen vijf minuten terug. De andere situatie is: vijftien minuten heen wandelen, vijf minuten in de winkel, vijftien minuten terug, toch niet meer zo’n zin in een drankje. Zonde, simpelweg zonde.

 

4. Een huurauto ontstresst

Je hoeft geen foto’s te maken van de lokale bustijden, waar je mínstens een kwartier voor vertrek moet staan omdat de chauffeur er een beetje z’n eigen tijden op nahoudt. Een late vlucht terug? Dan ga je gewoon nog even uit eten bij je lievelingsrestaurant en ben je niet véél te vroeg op de luchthaven, omdat de touringcar al klaarstond.

 
Heel tranquilo, zo’n auto tot je beschikking.

 

5. Geen gedoe met creditcards en documenten

Sinds mijn lichte verslaving aan huurauto’s heb ik rond geshopt in huurautoland. Bij de één moest ik nog twintig minuten in een dubieus busje naar een hal met wagens, bij de ander kreeg ik een deposit op mijn creditcard waar de kaart zelf helemaal van in de war raakte. Sunny Cars gaf me de oplossing; daar boek je een all-in pakket en rommelt er niemand aan je creditcard, ben je heel fijn verzekerd en hoef je alleen nog maar even af te tanken bij terugkomst.

 

Je hoort het, Sunny Cars en ik gaan (naar ik hoop) nog vaak en lang samen op vakantie.

 

 

Door: Adeline Mans