Pompoen-spaghetti

 

Deze spaghetti met pompoen is een perfecte pasta voor een herfstige zaterdag.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie
  • 400 g pompoenblokjes
  • 300 g spaghetti
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • Peper en zout
  • Chilipeper, naar smaak
  • Half zakje geraspte kaas

 

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de ui en knoflooktenen fijn en fruit dit in een (hapjes)pan met een scheutje olijfolie. Na een minuutje bak je de pompoenblokjes mee. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes doorgaren. In de tussentijd kook je de spaghetti al dente. Snijd dan de tomaatjes doormidden en zet apart. Wanneer de spaghetti klaar is, doe je die in de pan bij de pompoenblokjes. Voeg ook de tomaatjes toe. Even goed roeren en breng op smaak met peper, zout en chilipeper. Doe er nog een scheutje olijfolie bij en serveer met wat geraspte kaas.

 

Buon Appetito!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares