Pompoen-spaghetti
Deze spaghetti met pompoen is een perfecte pasta voor een herfstige zaterdag.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- Olijfolie
- 400 g pompoenblokjes
- 300 g spaghetti
- 1 bakje cherrytomaatjes
- Peper en zout
- Chilipeper, naar smaak
- Half zakje geraspte kaas
Zo maak je het
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de ui en knoflooktenen fijn en fruit dit in een (hapjes)pan met een scheutje olijfolie. Na een minuutje bak je de pompoenblokjes mee. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes doorgaren. In de tussentijd kook je de spaghetti al dente. Snijd dan de tomaatjes doormidden en zet apart. Wanneer de spaghetti klaar is, doe je die in de pan bij de pompoenblokjes. Voeg ook de tomaatjes toe. Even goed roeren en breng op smaak met peper, zout en chilipeper. Doe er nog een scheutje olijfolie bij en serveer met wat geraspte kaas.
Buon Appetito!