Pastasalade met kip

 

Heb jij met deze hitte ook trek in iets makkelijks? Maak dan eens deze pastasalade. En wat je over hebt eet je morgen voor de lunch. Easypeasy…

 

In de zomer eet ik graag pastasalades. Je kan ze namelijk koud eten en dus zijn ze makkelijk mee te nemen naar het park.

 

Dit heb je nodig

  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • Een flinke scheut olijfolie
  • 3 el honing
  • Peper en zout
  • 2 kipfilets
  • 300 g spaghetti
  • 6 el verse walnotenpesto 
  • 15 g verse basilicum
  • 50 g rucola-slamelange

 

Zo maak je het

Breng alvast water aan de kook voor de spaghetti. Snijd de knoflooktenen fijn en doe deze in een schaal. Pers de citroen uit in de schaal en doe er een flinke scheut olijfolie, 3 eetlepels honing en wat peper en zout bij. Meng dit allemaal goed. Snijd de kipfilets in sliertjes en leg de kipfilets in de schaal. Kneed het mengsel goed door de kip. Leg de schaal gedurende 10 minuten in de koelkast. Je kan dan alvast beginnen met de verse walnoten pesto. Bak na de 10 minuten de kipfilets in een pan en kook de spaghetti. Als de kip en spaghetti klaar zijn, doe je die bij elkaar in een schaal (of in een plastic bak met deksel om mee te nemen naar het park). Meng de pesto erdoorheen en doe wat basilicumblaadjes erop. Wanneer je gaat eten meng je de spaghetti met de rucola-slamelange.

 

 

Geniet  van   het   zonnetje!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares