Bij Italiaanse gerechten is pesto vaak ‘the answer to everything.’ Proef zelf maar waarom.
Walnoten-pesto
Dit heb je nodig (voor ongeveer 150 g)
1 grote bos verse basilicumblaadjes
100 g walnoten of pijnboompitten
60 ml extra vergine olijfolie
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1,5 tl vers citroensap, plus zo nodig wat meer
Zout, naar smaak
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel. Proef een likje en voeg zo nodig nog wat extra zout of citroensap toe. Bewaar de pesto in een luchtdichte, afsluitbare bak in de koelkast.
Koriander-pesto
Dit heb je nodig
(voor ongeveer 300 g)
100 g walnoten of pijnboompitten
1 teen knoflook
1 bos verse koriander
1 bos verse basilicum
100 g geroosterde cashewnoten (desgewenst)
60 ml extra vergine olijfolie
1 el geroosterde-sesamolie (desgewenst)
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1,5 tl vers citroensap
Een snufje chilivlokken
Zout, naar smaak
Zo maak je het
Draai alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef een likje en voeg zo nodig nog wat extra chilivlokken of zout toe. Bewaar de pesto in een luchtdichte, afsluitbare bak in de koelkast.
Tomaten-pesto
Dit heb je nodig
(voor ongeveer 150 g)
Een flinke handvol zongedroogde tomaten, 30 minuten geweld en uitgelekt
1 grote bos verse basilicumblaadjes
1 teen knoflook
60 ml extra vergine olijfolie
100 g pijnboompitten (desgewenst)
1½ tl rodewijn- of balsamicoazijn
½ tl zout, of meer naar smaak
Zo maak je het
Draai alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef een likje en voeg zo nodig nog wat extra balsamicoazijn of zout toe. Bewaar de pesto in een luchtdichte, afsluitbare bak in de koelkast.
Veggie burgers – Nina Ollson – 20,-
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Door: Meagan Suares
Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.