3x de allerlekkerste pesto

Bij Italiaanse gerechten is pesto vaak ‘the answer to everything.’ Proef zelf maar waarom.

 

 

Walnoten-pesto

Dit heb je nodig
(voor ongeveer 150 g)

  • 1 grote bos verse basilicumblaadjes
  • 100 g walnoten of pijnboompitten
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1,5 tl vers citroensap, plus zo nodig wat meer
  • Zout, naar smaak

 

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel. Proef een likje en voeg zo nodig nog wat extra zout of citroensap toe. Bewaar de pesto in een luchtdichte, afsluitbare bak in de koelkast.

 

 

Koriander-pesto

Dit heb je nodig

(voor ongeveer 300 g)

  • 100 g walnoten of pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 1 bos verse koriander
  • 1 bos verse basilicum
  • 100 g geroosterde cashewnoten (desgewenst)
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 1 el geroosterde-sesamolie (desgewenst)
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1,5 tl vers citroensap 
  • Een snufje chilivlokken
  • Zout, naar smaak

 

Zo maak je het

Draai alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef een likje en voeg zo nodig nog wat extra chilivlokken of zout toe. Bewaar de pesto in een luchtdichte, afsluitbare bak in de koelkast.

 

 

 

Tomaten-pesto

Dit heb je nodig

(voor ongeveer 150 g)

  • Een flinke handvol zongedroogde tomaten, 30 minuten geweld en uitgelekt
  • 1 grote bos verse basilicumblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 100 g pijnboompitten (desgewenst)
  • 1½ tl rodewijn- of balsamicoazijn
  • ½ tl zout, of meer naar smaak

 

Zo maak je het

Draai alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef een likje en voeg zo nodig nog wat extra balsamicoazijn of zout toe. Bewaar de pesto in een luchtdichte, afsluitbare bak in de koelkast.

 

 

 

 

Door Meagan Suares

Veggie burgers – Nina Ollson – 20,-

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff