De man en zijn weerapp

 

Zodra een man ook maar een stap op de camping zet, pakt hij steeds zijn telefoon. Waarom eigenlijk?

 

Deze zomer zijn we in Nederland gebleven, een paar weken op de camping, heerlijk was het! Niet te grote camping en leuk animatieteam. Dochterlief kwam elke dag zo zwart als roet terug van het spelen.

 

Wat doet de wind? Komt er regen en van welke kant dan? Hoe warm is het, wordt het, blijft het?

 

Maar ineens begon me iets op te vallen, eerst bij mijn eigen man en daarna zag ik het ook bij andere mannen. Zodra ze een stap op de camping zetten, worden het wandelende weerberichten. Echt elk uur, wat zeg ik, elk half uur wordt de mobiel of tablet erbij gepakt. En wordt er gekeken: wat doet de wind? Komt er regen en van welke kant dan? Hoe warm is het, wordt het, blijft het? Op een dag werd er zoveel over het weer gesproken dat zelfs dochterlief bij het naar bed gaan zei: ‘Mama, ik wil bij jou slapen, want het gaat heel erg regenen en onweren… Het viel uiteindelijk overdag wel mee, maar inderdaad, in de nacht barstte het los… Dochter en ik sliepen er braaf doorheen, maar manlief was wakker. Om half zes ’s ochtends werd ik ook wakker van de tweede bui. Ik stond op en keek slaperig door het plastic raampje van de voortent. Toen hoorde ik de volgende zin: ‘Precies op tijd!’

 

‘Wat schat?’

 

‘De regen! De app zei het al, om half zes nog een bui.’

 

Stomverbaasd en zonder wat te zeggen ben ik gaan slapen. Een week  – ja je leest het goed – voordat we weer zouden vertrekken werd er gemopperd dat het die donderdag en vrijdag daarna zou gaan regenen. Tijdens het inpakken en inklappen van de vouwwagen. Nou kan het weer nog steeds niet volledig voorspeld worden, dat is een ander verhaal. Maar om er een week van tevoren al over te mopperen… In heel duidelijke taal heb ik mijn man haarfijn uitgelegd dat dit te gek werd. En dat als ik wil weten wat voor weer het wordt, ik wel naar buiten kijk!

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl