Verdrietige cijfers

Twintig procent van de kinderen ziet hun vader niet meer

 

 

Best wel verdrietige cijfers komen er zo af en toe langs. Zo blijkt dat twintig procent van de kinderen met gescheiden ouders de vader niet meer zien.

 

Zeker op latere leeftijd verwatert het contact met de vader. Van alle stellen die niet uit elkaar zijn gegaan, heeft slechts twee procent van de kinderen hun vader niet gezien in het afgelopen jaar. Bij het onderzoek is gekeken naar kinderen die zijn opgegroeid tussen 1971 en 1991. Een gedeeld ouderschap zoals we nu vaak zien, was toen nog helemaal niet normaal.

 

Gelukkig maar dat dat in de loop van de tijd wat is veranderd. Nu zijn vaders net zo belangrijk als moeders in een modern huishouden. Nu gaan vaders vaak ook minder werken, net als moeders, zodra er kinderen komen. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat vaders carrière maken en moeders al hun ambities opzij zetten. Al is het nog geen fifty-fifty, ze delen steeds meer het ouderschap en zijn minder traditioneel in hun rol. En laten we hopen dat de nieuwste generatie wel opgroeit met een lieve papa in de buurt. Want die is goud waard, toch?

 

 

Door: Redactie Franska.nl