So close, yet so far…

Waarom juist de maand juni voor stress zorgt

 

Het is heerlijk zomers weer deze week. Er is zelfs kans op een hittegolf. Dat is leuk. Zou je denken. Hoewel . . . Dat mooie weer zorgt ook voor stress. Veel stress.

 

Juist in de maand juni, zo blijkt. Dat komt omdat het voor velen dan al een lang jaar is geweest, terwijl de vakantie nog even op zich laat wachten. Daarnaast zijn er geldzorgen: is er wel genoeg gespaard om straks op vakantie te gaan met de hele familie? En is dat ene hotel al geboekt en betaald? De caravan klaar? De camping gereserveerd? Er is al zoveel te doen, zo vlak voor de vakantie, en dan geeft dat mooie weer ook nog eens de druk van ‘nu moeten we wel iets leuks gaan doen, want het is immers al zomer’. Verlangen we in de donkere wintermaanden niet altijd naar de zomer? Nu het eenmaal zover is, genieten we er niet van en gaan we lopen stressen.

 

Psychologen herkennen dit en merken dat er best veel werkende mensen zijn die de maand juni niet zien zitten. Ze komen om in het werk, omdat er van alles af moet zijn voordat de zomermaanden beginnen. En dat terwijl je van die warmte buiten maar weinig productief wordt. De ouders hebben nog geen vakantie, de kinderen al wel. Hoe regelen ze elke vrije dag weer een oppas? Bijna niet te doen. De druk om leuke dingen te doen, het vele werken na een lang jaar en dan ook nog weken moeten bikkelen voordat je zélf op een strand languit mag liggen… Je bent zó aan vakantie toe maar je hebt het nog niet. So close, yet so far… Juni is geen pretje. Juni is keihard werken. Afzien. Zweten en puffen. 

 

Gelukkig duurt het nog maar een dag of drie voordat het juli is. Hè, fijn.

 

Door: Redactie Franska.nl