Zoveel kost een huisdier

 

De liefde die je van een hond of kat krijgt is uiteraard onbetaalbaar. Ze zijn je beste maatjes en ze zijn er altijd voor je. Maar ze zijn niet gratis.

 

Denk maar aan inentingen, voer, chip, sterilisaties of castraties, mogelijke operaties, en honden- of kattenopvang als je op vakantie gaat. We zijn dol op ze, maar de rekeningen liegen er niet om. Zo kost een hond je al gauw vijftig euro aan vaste lasten per maand. Per jaar kost een hond je gemiddeld nog eens honderdzestig euro aan dierenartsrekeningen. En een kat dan? Die kost je per maand zo’n drieëntwintig euro aan vaste lasten en honderdtwintig euro aan jaarlijkse dierenartsbezoekjes. 

 

Je denkt misschien dat het nog wel meevalt, maar we rekenen even verder… Per jaar kost een hond je al gauw 2520 euro. Een kat kost je per jaar zo’n 1716 euro. Niet voor de poes, nee. En dan zijn er nog veel mensen die twee katten hebben. Of een hond en een kat… Een kat kan je in een heel kattenleven wel 10.600 euro kosten, ervan uitgaand dat ze zo’n vijftien jaar oud worden. Een hond met een leeftijd van veertien jaar heeft je al gauw 35.200 euro gekost, een aardige middenklasser… 

 

Nou ja. Ze zijn natuurlijk niet in geld uit te drukken zo lief. Maar als je een keertje die controle bij de dierenarts mist… Dan is dat misschien helemaal zo erg nog niet. 

 

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl