Gewoon
een affaire beginnen

 

Schijnt dé oppepper te zijn voor je huwelijk.
Geen geintje.

 

Als je wilt dat het weer net zo spannend voelt als toen je elkaar net leerde kennen moet je aan overspel denken. Tenminste dat zegt relatietherapeute Esther Perel. Zij staat bekend om haar controversiële theorieën over overspel. Zo blijkt dus ook weer in haar boek ‘Liefde in verhouding’. 

 

Wat ze zoal vertelt in haar nieuwe boek? Als je het vuur in je relatie mist, neem dan een voorbeeld aan mensen die een affaire hebben. Zo. Dat komt hard aan. Maar er zit wel een kern van waarheid in. Mensen die affaires hebben zijn namelijk ook de mensen die na het werk vaak ‘te moe’ zijn om nog iets met hun partner te doen. Maar voor een affaire hebben ze opeens weer bakken vol energie.

 

Zo sturen ze vaak verleidelijke berichtjes naar elkaar, zorgen ze beter voor hun uiterlijk, maken zich zorgvuldiger op, plannen dates in en als ze dan eenmaal samen zijn, geven ze elkaar hun volle aandacht. Niks tussendoor steeds in de telefoon gluren. Wat je hiervan kan overnemen? Blijf moeite voor elkaar doen, en ervaar spannende dingen samen. Ga een keer op vakantie naar een land waar je nog nooit bent geweest, neem samen danslessen, ga eens eten in een nieuw restaurantje. 

 

Tja, zo heb ik er nooit naar gekeken. Maar als je erover na denkt, dan klopt het wel. Gewoon moeite blijven doen dus. Bedankt Esther! Ik ga meteen wat nieuwe restaurantjes uitzoeken en salsalessen lijken me wel wat. Even kijken wat mijn vriend hiervan vindt.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn