Franska X Pampers

 

Nooit gedacht dat ik híer enthousiast over kon worden

 

Cees (69): ‘Het zwaarste aan kleine kinderen? Die gebroken nachten …’

 

‘Ik zeg altijd: slapen is mijn hobby. Zeker nu ik ouder ben, hecht ik er meer aan, dus is het fijn als m’n logeetjes ook doorslapen …’

 

‘Ik was vroeger in de luxepositie dat mijn vrouw ’s nachts uit bed ging voor de kinderen. Ik moest immers ’s ochtends vroeg naar de zaak, zij vond het logisch dat zij de nachten deed. Ja, natuurlijk heb ik weleens een keertje om drie uur ’s nachts naast m’n zoons of dochters gezeten, of een volle luier verwisseld, maar over het algemeen deed zij het ‘vuile werk’.

 

Nu de kleinkinderen regelmatig bij ons komen logeren, vind ik dát eigenlijk het zwaarste aan hun bezoek. Overdag speel ik lekker met ze, ik zing met hen op de bank, of ik ga lekker naar de kinderboerderij; lekker actief, geen probleem. Maar ze moeten niet aan mijn rust komen.

 

Het fijne is dat die nachten nu ook beter zijn geworden, zeker in vergelijking met vroeger. Die baby’s slapen echt beter door met de luiers van tegenwoordig. En om het nog sterker te vertellen: vorige week nog hadden we een mooi voorval. De tweeling was overdag bij ons, en ze bleven onverwacht een nachtje logeren. Nu hebben we flesjes, melkpoeder en alles in huis om dat op te vangen. Maar we bleken nog maar één nieuwe luier en wat oudere – van de oudste kleinkinderen nog – in huis te hebben. Dat vond ik wel geinig, want zo konden we testen welke luier nou beter werkt. (Ik moest denken aan de Pepsi-proef, weet je nog, dat je twee cola’s proefde en moest zeggen welke je lekkerder vond…)

 

Maar goed. Na het standaard ritueel voor het slapengaan – flesje geven, trekpoppetjes kijken op de slaapkamer en een liedje zingen – kreeg Sophietje die oudere luier voor de nacht, en Britt kreeg die laatste Pampers Baby-Dry-luier. Nou, je raadt al wie er ’s nachts begon te huilen? Precies. Sophietje. Ik blij, want weer was mijn vrouw zo lief om eruit te gaan, maar ik bedoel maar.

 

Ik keek de volgende ochtend wel direct op de verpakking waardoor deze luiers zich nou onderscheiden. Nou, dat was dus een technologie waardoor er een soort luchttunneltjes in zitten, en er waren parels die het vocht goed absorberen. 

Er stond nog veel meer op de verpakking, maar dat ben ik alweer vergeten … Maar goed, ik vind het mooi dat ook bij luiers die technologie zoveel effect heeft. Als ik, zoals mijn kinderen, aan Instagram deed dan zou de hashtag #InTheAir van deze luiers goed toepasselijk zijn. Ik had nooit gedacht dat ik enthousiast kon worden over luiers.

 

 

 

In elk geval zorgen mijn vrouw en ik er nu voor dat we die Pampers Baby-Dry zelf in huis hebben, voor als de kleintjes weer komen logeren. Zodat we allebei lekker door kunnen slapen. En niet te vergeten: onze kleinkinderen ook. Goed voor hun gezondheid, en ook nog fijner voor de sfeer in huis!

 

 

 

Door Opa Cees