Even een kersttip

Ja zeg, de zomervakantie is nog niet eens begonnen, en jullie hebben het al over kerst?!

 

Zal ik de sfeer eens eventjes verpesten? Nog maar 18 nachtjes slapen en dan worden de avonden al korter.

 

Hum.

 

Oké, vooruit, ik zal nu iets leukers schrijven. Bijvoorbeeld dit: na die 21ste juni duurt het nog maar 187 dagen tot het kerst is (uitgerekend via deze site.) En daarover moet ik nu vast wat kwijt. Want met dit top-idee moet je vroeg beginnen. Morgen bij je baas dus, of vraag even aan je partner of die het op zijn/haar werk oppert. Ook goed.

 

Want zoals je weet, geven de meeste bedrijven kerstpakketten of -cadeaus. De afdeling die daarvoor zorgt, begint binnenkort met het denken over de invulling daarvan. Misschien nu al, of vlak na de zomervakantie. En om de hele rambam op tijd te laten uitzoeken en regelen, moet jij dus ook op tijd zijn. Nu dus. En met die foto hieronder kun je jouw afdeling Kerstpakket 2018 vast overtuigen.

 

Ja-haa, wat is nou het idee-heee???

 

Op de Radboud Universiteit en het Radboud UMC in Nijmegen deden ze het al, vorig jaar. Ze lieten de keuze aan medewerkers om voor (een deel van) hun kerstpakketbedrag zaad te kopen. Zaad? Ja. Bloemzaadjes. Om daarmee de sombere bermen om de gebouwen heen wat op te vrolijken. –

 

Nou, is dat alles?

 

Ja, wacht maar tot je het ziet. De bermen werden vrolijker – wat zeg ik? VEEL vrolijker. En het is niet alleen een leuk gezicht, ook bijen en andere insecten – die zich dringend moeten vermenigvuldigen – hebben hierdoor een fijne landingsbaan gekregen, kunnen lekker eten en bestuiven, en zich hartstikke relaxed voortplanten, daar in de bloemenzeebosjes.

 

Ik fietste vandaag langs een vierbaansweg in de buurt van de universiteit, meestal niet echt de meest pittoreske plek van de stad, en moet je zien hoe geweldig dit eruit ziet. Zo’n uitzicht wil toch iedereen vanuit van zijn werk?

 

 

Nu dus aanvragen, met kerst een topcadeau kiezen, en volgend voorjaar kun jij hiervan genieten. Plus elke voorbijganger. Of ‘ie nou vleugeltjes heeft of niet.

 

 

PS. Laat je me even weten of het lukt? Ik verheug me nu al op al die bermfoto’s van volgend jaar.

Door: Beatrijs Bonarius

 

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit