Mannen niet, vrouwen wel

Op deze manier kunnen vrouwen rimpels tegengaan

 

 

We willen allemaal ouder worden zonder er een stuk ouder uit te zien. We doen ons best met allerlei crèmes en smeersels om die jeugdige blik een beetje vast te houden.

 

Maar, de vraag is: werkt dat? Nou, nee. Niet echt. Je kunt smeren tot je een ons weegt, maar – of het nou om dure of goedkopere crèmes gaat – het maakt niets uit. Wel kunnen vrouwen iets doen om rimpels te voorkomen. En dat is makkelijker dan je denkt, namelijk: veel groenten en fruit eten. Van binnen gezond zijn, zorgt ervoor dat je eraan de buitenkant goed uit blijft zien. Vette vis zou de lijntjes in je gezicht tegengaan. Dat komt omdat er veel vitamines en anti-oxidanten inzitten, die een positief effect hebben op je huid. En op je humeur natuurlijk. Het fijne is: je kunt er op elke leeftijd nog mee beginnen, met dit gezonde dieet. Na een tijdje zul je zien dat je minder nieuwe rimpels in je gezicht hebt gekregen. Natuurlijk gaan de rimpels die je al had er niet mee weg, maar het kan absoluut geen kwaad om er mee te beginnen.

 

Het jammere aan dit verhaal is dat het niet geldt voor mannen. Wat zij ook eten: zij kunnen een stuk minder doen om rimpels tegen te gaan. Mannen hebben een heel andere hormoonhuishouding dan vrouwen. Hierdoor krijgen mannen vaak op jongere leeftijd meer rimpels. Deze verschijnen vooral op het voorhoofd. Bij vrouwen komen rimpels iets later en zie je de rimpels als eerst rond de lippen. 

 

Wat duidelijke veroorzakers zijn van nieuwe rimpels, zowel bij mannen als bij vrouwen? Dat is vrij duidelijk: alcohol en roken. Vooral bij vrouwen heeft roken effect op de elasticiteit van hun huid. En als je let op je eten, dan zijn heel zoute en bewerkte producten niet zo goed. Maar dat vette visje eten we met extra plezier, dit weekend. En wel netjes je broccoli opeten, hè. Het is allemaal voor een goed doel. 

 

 

Door: redactie Franska.nl