By the weetje

Het stikt natuurlijk van de mensen die Rotterdam beter kennen dan ik, maar toch waag ik me eraan om deze tips even door te geven.

Dat Rotterdam een leuke stad is, hoef ik niet te vertellen. Bekend verhaal. Een van de leukste stukken van Rotterdam vind ik de omgeving van Hotel New York. Heeft een enorme aantrekkingskracht op me. Vooral omdat je er op bootjes kunt stappen naar de een of andere plek aan de overkant. As ik een bootje zie, ben ik sowieso verkocht. Varen over de woelige baren. Heerlijk.

 

En sinds ik ‘het nieuwe Katendrecht’ heb ontdekt wil ik nog vaker. Ken je het? Je loopt ‘achter’ hotel New York de loopbrug over, gaat de Fenix Food Factory in en je bent al in attractie  nummer 1. Zou ik minstens een half uur voor uittrekken. Tenzij je ook even wilt zitten. Aan te bevelen. Dan wordt het een uur. Of anderhalf. Overal om je heen kun je lekkere dingen halen en die aan een tafeltje oppeuzelen. Wijntje hier, vers gebakken stroopwafeltje (of loeigrote stroopwafel)  daar, stukje kaas, worstplankje, lekkere smeerseltjes, heerlijke broodjes. Het kan niet op. Twee keer gaan, bijvoorbeeld op de heen en terugweg, 

 

is ook een optie. Of van alles meenemen voor thuis. Mjam. Nog nooit spijt van gehad. En dan ben je er nog niet, want als je aan de andere kant de FFF (Fenix Food Factory) uitloopt, dan zit daar op het Deliplein dus ook nog eens een aantal heel leuke restaurantjes.

 

CEO (de baas van het Vlees) De Matroos en het Meisje, Bistrot du Bac en nog zo het een en ander. Wel reserveren, want het is daar razendpopulair. Ik ben duidelijk niet de enige die het daar leuk vindt.

 

Moet dat? Rotterdam?

 

Oké, voor de mensen die liever naar Amsterdam gaan heb ik nog een leuke: Blijburg: . Alsof je ineens op een Grieks terrasje zit. En natuurlijk kun je ook een van de tips van Danique kiezen. Kijk hier maar:

 

Geniet!

 

Door Franska
 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs