Het begon met een simpel dingetje

Een ding van een winkel waar ik nog nooit geweest ben en toch al heel lang naartoe wil.

 

Een nieuwe deurmat. Die gaat me geld kosten, ben ik bang. Ik zie het ineens helemaal misgaan. Ik zat te googelen op deurmat, omdat een van de vier deurmatten die hier in huis ligt een beetje kapot aan het gaan is. Kwam ik dus van alles tegen wat ik vroeger leuk vond en nu ineens niet meer. Matten met ‘Welkom’ erop. En allerlei zogenaamd grappige teksten, zoals ‘Home sweet home’, ‘Nice underwear’, ‘Hello I’m Mat’. Tja, daar ben ik geloof ik overheen gegroeid.

 

Ineens kwam ik er eentje tegen van Loods 5. En die zag ik wel zitten. Centimeter erbij, want hij was wel 90 centimeter breed,. Nooit geweten dat een deur zo breed was. Waarschijnlijk vindt een timmerman dat vanzelfsprekend. Echt bepaald voordelig vond ik hem ook niet, die mat, dus ik ging het om te beginnen maar eens met één mat proberen. Enfin, je ziet de bui al hangen, natuurlijk. Hij kwam van de week binnen en ik ben verliefd. Op een deurmat.

 

Die andere drie oude matten kunnen het nu dus ook shaken. En je zult zien dat straks de kleur van de deur ook niet meer goed is. Ik zag het trouwens meteen al toen ik die ene mat neerlegde. De sponningen zijn de verkeerde kleur wit. Terwijl het dus eigenlijk altijd precies de goede kleur wit was…. Dat wordt nu dus een typisch gevalletje van RAL 9010. De beste oplossing voor wit, als je de kenners moet geloven.

 

En nu maar hopen dat ik het daarbij weet te houden, want het moet geen project worden natuurlijk. Project huis restylen. Help! Dat doen die kinderen van in de dertig maar met hun nieuwe huizen. Hoewel… een nieuwe touch aan je huis maakt dat je er vaak wel weer veel blijer mee wordt. Hup, hup, Franska, ophouden met kijken, snel naar buiten en lekker in de tuin gaan zitten. Hoewel… daar is ook het een en ander aan de hand. Die pergola bijvoorbeeld. Ingestort. Hoe moet dat als straks de druif ineens losbarst? En de blauwe regen. Die kan er ook wat van…

 

Ben bang dat ik toch zo’n type ben dat altijd overal werk ziet. Wilde ik vroeger niet worden, maar het is me dus gewoon overkomen…
 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs