Comeback van de zon

En dat ga ik dit weekend vieren op één, twee of drie van deze heerlijke terrasjes in Amsterdam. Zie ik je daar?

 

 

Heb je de weersvoorspelling voor deze week al gezien? Nog niet? Dan zou ik nú meteen je weerapp openen. Hier ga je sowieso heel vrolijk van worden. Het wordt gewoon rond de twintig graden. Zonnetje.  Bijna geen bewolking.  Geen sneeuw. En.eindelijk.eens.een.keer.geen.regen. Dat is toch heerlijk? En dat vraagt toch om een ijskoud biertje op een overvol terras? Wat jij?

 

Amsterdam is nu bijna twee jaar mijn stad. En ik houd ervan. Helemaal rond deze tijd van het jaar. Iedereen loopt buiten, alle terrasjes zitten vol met aangeschoten mensen die na hun zoveelste biertje zijn overgestapt op een overheerlijke borrelplank. Dus als ik je één ding kan aanraden? Pak de auto, trein of fiets dit weekend en ga lekker in onze grote stad op het terras zitten. Weet je niet waar je heen moet? Geen probleem, de allerleukste terrasjes heb ik voor je op een rijtje gezet. Van het centrum tot Oost en West. Ze zijn er allemaal. Zie ik je dit weekend?

 

Centrum

Hanneke’s Boom

Dit is écht een van mijn favorieten. Niet te veel poespas, maar lekker down-to-earth. Met hoge, houten tafels, selfservice en heel veel verrukkelijke speciaalbiertjes. Het ligt aan het water van ’t IJ. En dat zorgt ervoor dat je je benen over de rand van de kade kunt leggen om heerlijk te kunnen pootjebaden terwijl je geniet van je biertje. Beter gaat het niet worden.

 

    

De Biertuin

Oost

Louie Louie

Of je nou een cocktail, wijntje of gewoon wat lekkers wilt, bij Louie Louie kun je voor alles terecht. En als ik je twee dingen mag aanraden: de wittewijnsangria en de zoeteaardappelfrietjes zijn echt het aller-, allerlekkerste en precies waar je aan toe bent op een warme lentedag.

 

De Biertuin

Met lange picknicktafels, de beste burgers en een groot terras moét de biertuin wel op dit lijstje staan. Vlak naast het Tropenmuseum, dus als je je dag lekker cultureel wilt beginnen ben je op het goede adres.

West

Meneer Nieges

Dit restaurant is gewoon te gek. Het grote terras aan het water met gezellige tafeltjes, lampen en kaarsen zorgt ervoor dat je hele dagen wilt blijven hangen. Naast de geweldige sfeer, is het eten ook echt om van te smullen.

Zuid

Café Vrijdag

Vlak naast de Amstelrivier heb je Café Vrijdag. Op het gezellige terras kun je hier de heerlijkste zonnestralen van de dag binnenhalen.

 

Vondelpark3

Dit is een van Franska’s favoriete plekken in Amsterdam. Dat komt allemaal door de prachtige locatie in het Vondelpark, de lekkerste snacks en de leukste bediening. Hier moét je echt een keertje geweest zijn.

 

Noord

PLLEK

Op zoek naar een strand in het midden van de stad? Dat kan. Pllek heeft een eigen strandje waar je dit weekend heerlijk met je voeten in het water of zand kunt genieten. Ook is het menu 75% vegetarisch en wordt er regelmatig live opgetreden. Snel naar de kalender van dit weekend kijken zou ik zeggen.

 

Noorderlicht

En als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we het mooie Noorderlicht. Gebouwd in een oude kas. Noorderlicht staat bekend om haar gezellige sfeer en het te gekke culturele en muzikale programma. De lange drankkaart zorgt ervoor dat er voor iedereen wat lekkers te drinken valt. En dan heb ik het nog niet eens over het eten… Een echte zomerse aanrader. 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.