Het beste cadeau is…

Dit willen moeders écht liever dan een bloemetje op Moederdag.

 

Morgen is het Moederdag en dat is hét moment van het jaar om je moeder in het zonnetje te zetten. Of om zélf in het zonnetje gezet te worden natuurlijk. Maar ja, hoe pakken we dat nou het beste aan?

 

We weten eindelijk hoe het zit. We weten eindelijk wat moeders écht willen, als ze zelf mogen kiezen. Veel mensen kopen gauw een bosje bloemen voor hun moeder en sturen dat op of komen dat even vlug langsbrengen. Met een lief kaartje erbij. Dikke kus, en we gaan weer, mam. Een ontzettend fijn gebaar – maar er is iets dat alle moeders nóg liever krijgen op deze dag. En het is notabene gratis. Het is namelijk: tijd. Gewoon samen zijn met alle kinderen en kleinkinderen bij elkaar, dat is wat elke moeder het liefste heeft voor Moederdag.

 

Zeker 73 procent van alle moeders in Nederland wordt elk jaar extra verwend op deze zondag in mei en krijgt wat extra aandacht van hun kinderen. Dat is dus een goed teken, want we besteden dus wel bijna allemaal wat extra tijd aan onze moeders op deze dag. Zeker 47 procent krijgt op die dag een bos bloemen. En hoe fijn al dat groen ook is in huis, er is niets zo mooi als een hele dag samen met al je kinderen en kleinkinderen doorbrengen, toch? En dan is het toch jammer dat maar zestien procent van de kinderen een uitje als cadeau geeft aan zijn of haar moeder. Maar zestien procent! We willen dus allemaal eventjes met elkaar weg, maar krijgen het helemaal niet vaak cadeau. En als je dit weet, dan geef je misschien niet zo snel meer een bosje rozen… Want als alle moeders zélf een cadeau voor Moederdag mochten uitkiezen, dan zou maar tien procent kiezen voor dat boeketje.

 

Nou, we snappen het wel. En dagje met elkaar varen, een middag lunchen en winkelen, naar de kinderboerderij, een spelletjesdag thuis… Alles kan. Zolang we maar met de hele familie met elkaar tijd doorbrengen. Even geen werk, dagelijkse stress en geen andere dingen aan ons hoofd: we willen gewoon wat tijd hebben. Want tijd is nog altijd onbetaalbaar. Iedereen is zó druk tegenwoordig dat echt met elkaar zijn bijna onmogelijk lijkt. Daarom is zo’n dag met elkaar echt goud waard.

 

Nou, zo zie je maar weer: het hoeft absoluut niet duur te zijn om iemand blij te maken. Als die lieverds maar gewoon op de stoep staan met een zelfgebakken appeltaart en een lege agenda. Makkelijker kan bijna niet, toch? Goed. Laten we het nu maar gauw even influisteren bij onze kinderen en kleinkinderen… Wie weet zijn we nog op tijd. En anders… is er volgend jaar wéér een Moederdag.

 

Door: Redactie Franska.nl