Een bijzondere Barbie

Het werd namelijk de hoogste tijd voor wat meer ‘variatie’ in de overheersende blonde Barbie-wereld

 

 

Iedereen verliefd op Ken… In de roze cabrio… Haren kammen en omkleden. Ach, met Barbies spelen: welk meisje is er niet mee opgegroeid? Vanaf nu is de wereldberoemde Barbie helemaal anders. 

 

En dat is mooi.

 

Het werd namelijk de hoogste tijd voor wat meer ‘variatie’ in de overheersende blonde Barbie-wereld. Vanaf nu is er namelijk een Barbie met een hoofddoek te koop. De Amerikaanse en Olympische topsporter Ibtihaj Muhammad mocht model staan voor de nieuwe pop en zij is precies nagemaakt. Net als zij draagt de Barbie een hoofddoek en dat is vernieuwend. De Barbie heeft ook dezelfde naam gekregen als de schermster. 

 

Tof, toch? Je kunt ‘m vanaf vandaag bij Mattel kopen voor 26 euro. Het duurde ongeveer een jaar om de pop te ontwerpen en te produceren: vorig jaar werd al bekend dat deze Barbie er zou komen. Maar nu is het zover. Kinderen zullen opgroeien met een ander beeld – dat meisjes met hoofddoeken ook gewoon knappe, hippe en leuke meisjes zijn en dat je daar op wilt lijken. Dat is bijzonder, iets wat eigenlijk al veel te lang heeft geduurd. Want alleen maar hele dunne, blanke en blonde Barbies: dat is geen goed voorbeeld voor jonge kinderen. Alsof dat hét enige schoonheidsideaal is. Mattel wil altijd jonge kinderen inspireren met hun speelgoed – dat doen ze nu beter dan ooit, wat ons betreft.

 

En waarom dan Ibtihaj? Ze is als topsporter een groot voorbeeld voor veel meisjes met hoofddoeken. Want: ze was de eerste Olympiër ooit die meedeed aan de Spelen met een hoofddoek op. Stoer. ‘Dit is een droom die is uitgekomen’, zegt ze over haar eigen Barbie. Dat snappen we. En we vinden het té gek. Want… Hoe knap en leuk is deze Barbiepop geworden? Daar wil toch élk meisje of jongetje mee spelen? We weten zéker dat Ken hiervoor smelt… 

 

 

Door redactie Franska.nl