Inspirerende barbies

Vandaag is het internationale vrouwendag. Belangrijke vrouwen in onze geschiedenis worden door Barbie in de schijnwerpers gezet. 

 

Wij vrouwen mogen trots zijn op het afgelopen jaar. Nooit eerder had ik het gevoel dat er zoveel gebeurde om ervoor te zorgen dat vrouwen gelijke rechten krijgen in vergelijking met mannen. Het is een spannende tijd met veel veranderingen. En ik ben benieuwd wat het komende jaar zal brengen.

 

Er komt nú al iets op de markt wat een ontzettend goed begin van het jaar is. De Barbiefabrikant Mattel zal een eerbetoon brengen aan ‘grote’ vrouwen in onze geschiedenis. Zo worden er veertien belangrijke vrouwen vereeuwigd in een Barbie-exemplaar dat op hen lijkt. Amelia Earhart bijvoorbeeld, de eerste vrouwelijke piloot die de Atlantische Oceaan overvloog. Of de Mexicaanse kunstenares en feministische activist Frida Kahlo. 

 

Het doel van de Barbies is om jonge meisjes te inspireren. ‘Als een merk dat onbegrensde mogelijkheden voor meisjes wil laten zien, zal Barbie een grote collectie aan rolmodellen eren in verband met Internationale Vrouwendag,

 

omdat we weten dat je niet iets kan worden wat je niet ziet’, vertelde Barbiemanager Lisa McKnight. 

 

De barbiepoppen zullen over de hele wereld verkocht worden. De exacte lanceerdatum is nog niet bekend. Ik kan niet wachten tot de Barbies in onze schappen liggen. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

beeld: www.intertoys.nl