Gaat eigenlijk altijd goed

 

Behalve als er iemand oplet. Dan gaat het geheid mis. Alleen dan. Ik lieg niet.

 

 

‘Ever had one of those days when everything goes right and there’s no one around to see it happen?’ Er viel ooit een ansichtkaart bij ons in de bus, waar dit op stond. Zo grappig. En herkenbaar. Moet ik nog vaak aan denken. Vooral als ik m’n auto inparkeer. Dat lukt namelijk alleen in een keer goed als er niemand oplet. 

 

Geheid dat ik vijf, wat zeg ik, zéven keer moet steken als m’n man naast me zit. En ook al klets ik dan als Brugman dat het altijd in een keer goed gaat als hij er níet naast zit… Ik word niet geloofd.

 

 

Pas als ik er niet bij nadenk, gewoon doe wat ik van vriendin Korrie geleerd heb en denk aan de les die Pien Ankerman ooit gaf op het podium, toen ze op de volgende artiest die ze aan zou kondigen moest wachten. Ze zei het zo: ‘Je gaat strak naast de auto voor je staan, rijdt heel zachtjes achteruit en draait continu je stuur zo sterk naar links als je maar kunt, tot je door het midden van je achterruit de stoeprand ziet, dan ga je weer verder met zachtjes achteruit rijden en keihard rechts draaiend aan je stuur insteken. Klaar istie.

 

Hoe makkelijk kan het zijn?

 

Nou, mooi dat dat niet werkt met de man ernaast. Faalangst? Geen idee. Toen ik laatst met stagiaire Danique naast me naar Yvette ging en al kletsend parkeerde, stond ‘ie ook in een klap keurig langs de stoeprand. Maar het lukt dus vooral als ik alleen ben en er niemand is die het bewijs ziet. Dan. Ja dan…  Daarom vergeet ik die tekst van dat kaartje dus nooit, dat toen bij ons door de bus viel. Zo toepasselijk.

PS. Houd vandaag Franskanl op Instagram goed in de gaten, er gaat iets leuks gebeuren. Iets lekkers bedoel ik. 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

beeld: etsy.com