Die arme Eva Jinek

De zwangere presentatrice krijgt bakken kritiek over zich heen.

 

 

Het is niet uit te leggen. Eva Jinek heeft nogal wat commentaar over zich heen gekregen en waarom? Omdat ze zwanger is. 

 

 

In de Limburger heeft columnist Ruud Maas kritisch over de presentatrice geschreven. Hij hield geen blad voor de mond, dat is duidelijk. Eva stopte een week eerder dan gepland om met zwangerschapsverlof te gaan en de laatste dagen had ze last van allerlei zwangerschapskwalen. Ze vond het zwaar, maar werkte nog door. Tot ongenoegen van een journalist uit het zuiden van het land. “Het zag er de laatste dagen niet meer uit”, aldus Ruud. 

 

 

En ook schrijft hij: “Ze zat onderuitgezakt in een stoel, met haar opgezette benen uitgestrekt alsof ze op camping De Zwetende Otter zit. Haar zwangerschap leidt af van het talent dat zij heeft”. Kritisch. Hard. En vooral, waarom zou je zoiets zeggen? Gelukkig nemen veel mensen het voor Eva op. Zoals collega en vriendin Chantal Janzen. Die vindt het totale onzin wat Ruud over haar zegt en laat dat ook duidelijk weten aan haar fans. 

 

 

Op social media is er sprake van behoorlijke heisa. Zo luidt een van de tegengeluiden: “Gadverdamme. Hoe kan je dit over een hoogzwangere vrouw schrijven die tot het laatst keihard doorwerkt. Sorry hoor dat we er minder elegant uitzien als we kinderen voor de mensheid produceren, iets wat jullie niet kunnen”. Kijk, dat is een rake opmerking. Wij vragen ons dat ook af. Wat had ze dan moeten doen, al die maanden binnen blijven zitten? Had ze dan niet moeten werken? Haar werk is nu eenmaal voor de camera. Natuurlijk zien mensen haar. Maar het is toch het mooiste wat er is, een kindje dat in je buik groeit? Dat is toch prachtig om te zien, ook op televisie, al was het op de camping? 

Ongelooflijk dat je zo hard kunt uithalen naar een vrouw die haar vak verstaat, die hard werkt voor haar succes en die niet kan wachten om moeder te worden. Wat ons betreft echt een misser van de Limburger. We hopen maar dat Eva zich hier heel, heel weinig van aantrekt. En dat ze lekker geniet van haar verdiende verlof. We kunnen niet wachten op je kleintje, Eva! 

 

Het begin van de beruchte column:

 

 

Door: Redactie Franska.nl