Blauw licht

Je mobiel kan schadelijk zijn voor je huid. Daar heeft Kruidvat wat op bedacht.

 

Er is weer eens wat nieuws uitgevonden, namelijk – hou je vast – de Skin Science Daily Defense Advanced Protection Face. Dit is een spray die ons zou beschermen tegen het blauwe licht van schermen van mobiele telefoon, laptop en televisie. Dit licht zou namelijk huidveroudering veroorzaken. Hmm, ik weet het niet. Eerst lieten ze weten dat zonnebrandcrème de ultieme oplossing was en nu komen ze weer met deze spray aan. Voor mij klinkt het als weer een slimme manier om een bak geld te verdienen..

 

Winkelketen Kruidvat verkoopt de spray sinds kort voor €5,49. Naast het beschermen tegen veroudering door blauw licht schijnt de crème je ook te beschermen tegen andere schadelijke invloeden zoals milieu-invloeden, luchtvervuiling, uv-straling en infraroodstraling.

 

“Mensen lijken de rimpels meer te accepteren, maar we willen wel gezond oud worden. Daar is het product op gericht”, laat woordvoerder José Mes weten. De winkel kan alleen nog geen honderd procent garantie geven dat de spray daadwerkelijk werkt, omdat er nog geen wetenschappelijke testen zijn uitgevoerd. Wel laten ze weten dat ze het effect zien.

 

Het blijft vooralsnog allemaal een beetje onduidelijk. Werkt het wel, werkt het niet? Bescherming van de huid is uiteraard belangrijk, maar ik zou wel wat meer onderzoek willen zien voordat ik me laat meenemen door allerlei verkooppraatjes.

 

Door: Danique ten Boer