Dit raad je nooit

Blijkbaar moet je binnen óók altijd zonnebrandcrème opdoen. En dat komt allemaal hierdoor…

 

 

Hoeveel uur per dag zit jij wel niet achter je laptop, tablet, telefoon- of televisiescherm geplakt? En hoeveel gloeilampen hangen er bij jou in je woonkamer of op kantoor? Dat zijn vragen die je blijkbaar een stuk serieuzer moet nemen dan je ooit had gedacht. Zo blijkt uit recent onderzoek dat het licht dat uit deze apparaten komt hartstikke schadelijk is voor je huid. Pff, best wel shocking vind ik dat.

 

Het ligt hier aan het HEV licht – oftewel High Energy Visible Light. Dat is de blauwe gloed die afstraalt van je apparaten. Jezelf een hele dag blootstellen hieraan laat je huid net zo erg verouderen en beschadigen als een dagje zonnen op het strand. En nóg erger: Led en fluorescerende lampjes. Een uur in dit licht staat gelijk aan 15 minuten directe zonlicht.

 

Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om dit tegen te gaan. Zo kan je beginnen met het dragen van een headset in plaats van je telefoon tegen je oor te houden. Of je bluetooth meer gebruiken. En natuurlijk: ook binnen zonnebrand dragen.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.

 

beeld: homeandecoration.com