Melanzane alla Parmigiana

Een typisch Italiaans recept. Het lijkt op lasagne, maar dan net iets anders.

 

Melanzane alla Parmigiana (=aubergine met kaas) kun je zien als een lasagnevariant, maar dan vegetarisch. Het gerecht bestaat uit groente, tomatensaus en kaas. Klinkt goed toch? Én, echt waar, het is supermakkelijk.

 

Dit heb je nodig

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 15 g verse basilicum
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en Zout

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en schaaf ze met een kaasschaaf in de lengte, zodat je lange dunne plakken krijgt. Snijd vervolgens de ui en knoflook fijn. Verhit een pan met 1 el olijfolie en fruit de knoflook en ui. Voeg dan de tomatenblokjes en basilicumblaadjes toe. Even goed roeren en laat het doorkoken op laag vuur. Het lekkerste is om de aubergines even te grillen. Besprenkel de plakken met wat olijfolie, peper en zout. Eventjes grillen, zodat ze gaar zijn. Geen grillpan? Dan even bakken in de pan. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en bedek de bodem met de tomatensaus. Leg naast elkaar de plakken aubergine en strooi wat Parmezaanse kaas eroverheen. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en doe wat stukjes erop. Herhaal deze stappen, tot de saus en de aubergines op zijn. Doe de ovenschaal in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Doe naar smaak nog wat peper en zout erop en eten maar!

 

Buon Appetito!

 

Door Meagan Suares