Adje’s pareltjes uit Umbrië

Voor de allerlekkerste taartjes ga je naar MICHELE&CO

 

Als rasechte banketbakkersdochter ben ik, hoe kan het ook anders, dol op taartjes, en hier in Italië kan ik wat dat betreft mijn hart ophalen. Mijn lievelingspasticceria is Michele & Co in Perugia en Castiglione del Lago. Hier verkopen ze echt de allerlekkerste taartjes en je kunt er ook terecht voor lunch en diner.

 

De beide zaken van Michele zijn heel kitscherig ingericht, met gouden cherubijntjes en draperieën aan het plafond, en in plaats van gewone stoelen plof je hier in een grote rococo-stoel. Michele kreeg op zijn zevende verjaardag een fornuisje en sinds die tijd is hij taartjes aan het bakken. Zijn lijfspreuk: Ik heb een eenvoudige smaak, met het beste ben ik altijd tevreden. De vitrines liggen vol met canoli gevuld met ricotta, vanille-crème met gekonfijt fruit, ricciarelli, koekjes gemaakt van amandelen, honing, suiker en eiwit, citroen-pistache-tartelettes, romige soesjes, struffoli gevuld met honing, kaneel en gekonfijte sinaasappelschilletjes en knapperige sfogliatelle gevuld met een zachte vanilleroom. Ik bestel hier altijd zonder te blozen vier pasticcini bij mijn cappuccio doppio cafè. Moet je ook gewoon doen, daar krijg je zeker geen spijt van.

 

Info over Michele & Co klik hier

 

Door: Adje Middelbeek

 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.