Zoveel procent van de mensen is (stiekem) verliefd op een collega

 

Heb je ooit verlekkerd geloerd naar twee bureaus links van je? Je bent heus niet de enige die tot over de oren verliefd is op een collega.

 

Sterker nog: we blijken diegenen met wie we dag in dag uit samenwerken maar al te leuk te vinden. Volgens de laatste cijfers zijn er in Nederland bijna 150.000 stellen die collega’s van elkaar zijn. Dat komt neer op ongeveer 4 procent van alle mensen die werken in ons land. Dat lijkt misschien niet zo bijster veel, maar het zijn er meer dan je denkt. Wat ook uitmaakt is de grootte van een bedrijf, want ja, meer vissen in de vijver betekent automatisch ook sneller een lekkere vis die bij je past. Maar ook geldt: hoe langer iemand ergens werkt, hoe groter de kans is dat we kiezen voor een liefde op de werkvloer. Is ook wat voor te zeggen. Hoe langer je bij een bedrijf betrokken bent, hoe meer je ook bezig bent met je team om je heen.

 

En of het mag? Ja hoor, maar het verschilt wel per bedrijf. Sommige bedrijven hanteren namelijk een basisregel dat daten met een collega een beetje not done is. Dus dan kun je wel in de problemen komen als je het stiekem staat te doen in de lift. En een baas mag altijd iemand verplaatsen naar een andere plek als  het liefdesleven het serieuze werk in de weg zit. Maar al met al hoef je je geen zorgen te maken om je baan als je de hots hebt voor een collega. Volgens de Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens valt het hebben van een relatie met een collega onder het recht op privacy en vrije partnerkeus. Kortom: het mag gewoon. Maar je baas mag wel andere maatregelen nemen, zodat jij bijvoorbeeld niet de leiding hebt over je nieuwe vlam, dat idee. Moet je ook niet willen, denk ik.

 

Wat dan weer nog vaker gebeurt dan een relatie met een collega is seks met een collega. Zeker een vijfde heeft dit wel eens gedaan (letterlijk). Kijk, dat zijn de betere cijfers. En of je er nu wel of niet bij hoort, onthoud maar dat er heel veel banen te vinden zijn. En dat een leuke liefde vinden doorgaans een stuk lastiger is.

Door: Redactie Amayzine.com