We krijgen het druk 

 

Giethoorn, hou je vast, want Lonely Planet heeft ons land net uitgeroepen tot must visit en dat moet wel hutje mutje taferelen op gaan leveren.

 

We staan op een niet onverdienstelijke nummer zeven in de top tien van landen die je moet zien. Tussen Costa Rica en Liberia in. Liberia, echt? Al denken ze dat vast ook over ons. 

 

Moest heel de wereld vorig jaar nog naar Friesland, omdat Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa was, dit jaar is heel Nederland de moeite waard. We zetten blijkbaar stappen. Onze populariteit stijgt vooral omdat we nogal wat feestjes op de agenda hebben staan. Zo heb je natuurlijk Koningsdag, wat een spektakel op zich is. Ook het Eurovisie Songfestival is een plus, net als onze vijfenzeventigjarige bevrijding, waardoor het feest losbarst op 5 mei. 

 

Als je er dan toch bent moet je naar de Waddenzee, zegt Lonely Planet. Eens, want ook ik kijk minstens één keer per maand naar de opties voor een weekend weg op Texel of Vlieland. Al wil ik natuurlijk niet dat al die toeristen van ver die fijne hotels gaan bezetten daar. Ik weet wat me te doen staat, nog even snel een midweek in december, want dat bezoek komt vast pas ergens in 2020 aan. Ga ik tegen die tijd gewoon naar Bhutan, wel even googelen waar dat precies ligt. 

 

De lijst, voor als je zelf nog op zoek bent naar een vakantieadresje: 

 

1. Bhutan

 

2. Engeland

 

3. Noord-Macedonië

 

4. Aruba

 

5. Swatini (voorheen Swaziland)

 

6. Costa Rica

 

7. Nederland

 

8. Liberia

 

9. Marokko

 

10. Uruguay

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans