Zo ziet de wereld eruit met alleen maar vrouwen aan de macht

 

Want daar zitten we dichterbij dan ooit. Hoe dan?

 

Niet alleen zijn steeds meer vrouwen bondskanselier, premier of president van een land – denk maar aan Slowakije, IJsland, Oostenrijk, België, Denemarken en Finland, er staan ook meer vrouwen dan ooit klaar als troonopvolgers in landen waar nu hun vaders koning zijn.

 

Deze prinsessen worden klaargestoomd om straks niet alleen een kroontje op hun hoofd te dragen en een lintje door te knippen, maar ook het echte werk te kunnen doen. Move over koning Willem-Alexander, Karl Gustaaf, Felipe en Filip. Want hun dochters Amalia, Victoria, Leonor en Elisabeth zijn stuk voor stuk slimme meiden die veel meer willen en kunnen dan in een baljurk aan het banket verschijnen.

 

Tijden veranderen en gelukkig wordt het door steeds meer landen via een wetswijziging mogelijk gemaakt dat deze meisjes hun vader op kunnen volgen. Zelfs het zeer conservatieve Japan onderzoekt of Prinses Aiko, de enige dochter van keizer Naruhito en zijn vrouw Masako, als eerste vrouw ooit op de Chrysantentroon mag gaan zitten.

 

Hoe zou de wereld eruitzien als alleen vrouwen het voor het zeggen hebben? Als de Ayatolla’s en de Kim Jun Un’s van deze wereld het nakijken hebben? Natuurlijk is het dan nog steeds niet overal rozengeur en maneschijn, maar het lijkt mij voor de wereldvrede wel het proberen waard.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit