Louisiana style hotdogs

 

Louisiana style hotdogs van barbecuemeester Jord Althuizen. De worst wordt gevuld met cheddar, omhuld met spek met coleslaw die pittig is door jalaneño pepers.

 

Deze Louisiana style hotdogs van barbecuekoning Jord Althuizen combineert smeuïge kaas met knapperig spek en pittige koolsla. Het recept komt uit het Good Food Book #3 waarin je van 50 chefs en bekende foodies een recept vindt. Als je het boek koopt, krijgen 40 kinderen in het Afrikaanse Malawi een voedzame schoolmaaltijd. Daar lees je hier meer over.

 

Dit heb je nodig

  • 4 verse hotdogs van goede kwaliteit varkensvlees
  • 75 gram cheddar
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel barbecuekruiden
  • 4 hotdogbroodjes (brioches)
  • 2 verse jalapeños
  • 8 eetlepels koolsalade
  • 4 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • 4 eetlepels gebakken uitjes

 

Zo maak je het

Snijd de hotdogworsten in, vul de snedes met de cheddarkaas en omwikkel de gevulde worsten met twee plakken ontbijtspek (zet de uiteinden eventueel met een cocktailprikkertje vast). Bestrooi met de barbecuekruiden. Snijd de broodjes van boven in, vouw open en gril ze kort op de BBQ. Hak de verse jalapeños zeer fijn en meng met de koolsalade.

 

Gril de gevulde hotdog in enkele minuten totdat de kaas vloeit en het spek krokant is. Vul de gegrilde broodjes met de koolsalade en de gegrilde worsten en garneer met mosterd, barbecuesaus en gebakken uitjes.

 

 

Good Food Book #3
€ 15,90
FDBCK

 

Door: Redactie FavorFlav