Zo masseer je je opgeblazen gevoel binnen vijf minuten weg

 

Volgens mij kunnen héél veel mensen zich hierin herkennen.

 

 

 

Soms heb je van die dagen waarop een slok water al genoeg is om je een buik te geven alsof je al een aantal maanden in blijde verwachting bent. Niet echt de look waar je voor wilt gaan als je het mom life nog niet hebt omarmd, maar het voelt ook nog eens superongemakkelijk. Inmiddels ben ik eraan gewend: elke dag is er wel een moment van fysiek ongemak omdat mijn buik tegenstribbelt. Toch besloot ik onlangs op zoek te gaan naar een oplossing. Deels om van het ongemak af te komen, maar vooral omdat iemand met een liefkozende blik richting mijn buik plaats voor me maakte in de bus. Jup: awkward. Mijn foodbaby en ik hebben de lege plek met liefde aangenomen, maar prettig is natuurlijk anders. Gelukkig is er licht aan het einde van de opgeblazen-buiken-tunnel, want met deze DIY debloatmassage heb je binnen no-time een rustige en plattere buik.

 

 

 

 

Zo doe je het
1. Gebruik een fijne olie om je buik mee in te smeren.
2. Begin linksboven in je maag en glijd met lichte tot gemiddelde druk naar linksonder.
3. Herhaal dit twee tot drie keer.
4. Glijd daarna van rechtsboven in een schuine beweging naar linksonder.
5. Herhaal dit ook twee tot drie keer.
6. Maak ten slotte nog een laatste glijdende beweging van rechtsonder, omhoog en rond naar linksonder. Herhaal dit twee tot drie keer.

 

 

 

 

Op deze manier help je de natuurlijke beweging van je darmen een handje. Je zou dit elke dag kunnen doen, maar voor veel mensen is twee tot vier keer per week genoeg. Doe dit natuurlijk niet als je zwanger bent of een gezondheidsaandoening hebt, maar voor iedereen (niet zwanger en gezond) met buikklachten is dit een lifesaver waar je u tegen zegt.

 

Bron: Poosh

 

Door: Redactie Amayzine.com