Zo maak je jezelf slimmer

 

Naast yogi, professioneel wandelaar en topkok, zou ik deze quarantaine ook graag wat slimmer worden.

 

Dat als ik straks weer naar buiten mag andere mensen denken: zo zo, die meid heeft flink wat opgestoken tijdens die quarantaine. Een mens mag iets te wensen hebben, moet je maar denken.

 

Plat gezegd zien mensen intelligentie als het vermogen informatie te onthouden. Hmm, misschien moet ik nog even nadenken over wat ik daarvan vind, want het is hartstikke geinig als je veel weet, maar ik hecht meer waarde aan interpretatie en duiding van zaken dan dat je meteen op weet te lepelen in welk jaar Willem van Oranje omkwam. Dat even terzijde, je hebt manieren om de bovenkamer te trainen en slimmer uit de intelligente lockdown te komen. Het is niet voor niks een intelligente lockdown, toch?

 

Slimme vrienden maken slimmer
Ik heb een vriendin waar ik altijd slimmer vandaan kom dan dat ik op de heenweg was. Eigenlijk vind ik ook dat we vaker af moeten spreken, wat nu nog logischer klinkt. Slimme vrienden geven slimme tips, waar jij weer slimmer van wordt. Toch eens kijken of we vanavond kunnen Zoomen.

 

Lees, alsof het je laatste dag is
Verzuip jezelf niet in avonden Netflix, maar wissel af met en boek. Door het taalgebied in je hersenen te activeren gebeurt er iets in je bovenkamer, wat een gunstig effect heeft op je intelligentie. En je wordt er ook nog eens heel relaxt van.

 

Wiki wél
Onderzoek dingen die je niet weet, waarbij het wereldwijde web natuurlijk de broedplaats van informatie is. Maar het loont bijvoorbeeld ook om een nieuwe taal te leren, want dat boort delen van je brein aan die zo mogelijk nóg intelligenter maken. Toch maar eens aan de cursus Grieks beginnen.

 

Toedeloe met die to-do’s
Deze voelt wat dubbel voor me, want ik vind to-do-lijstjes afvinken bijna net zo lekker als witte chocolade. Maar ik behoor wel tot het soort dat dingen op to-do-lijstjes schrijft die ik al gedaan heb, dus misschien ben ik al op weg. Wat blijkt? Zien wat je voor elkaar kreeg op een dag geeft geluk en zelfvertrouwen, wat je weer nodig hebt om slimmer te worden. Wat eigenlijk neerkomt op een afgevinkt afvinklijstje, toch?

 

Neem rust
Precies wat je nodig hebt, want eigenlijk maakt deze quarantaine je automatisch al slimmer, wat dan weer een geluk bij een ongeluk is.

 

Meer muziek
Ik wandel onder begeleiding van Franse chansons, kook op de maat van Bueno Vista Social Club en dineer met het beste van North Sea Jazz.

 

Train je brein
En een ouwetje, maar we halen het er toch nog even bij: hersengymnastiek. Je heb op ’t internet miljoenen sites waar je de boel flink kunt aanpakken om zo alle functies af te stoffen en in beweging te brengen.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans