Zo maak je heel makkelijk je gasfornuis schoon

gasfornuis

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: zo maak je heel makkelijk je gasfornuis schoon.
 

 

 

 

Een aangekoekt gasfornuis uren staan schoonschrobben na een lange dag werken of een uitgebreid 6-gangendiner, zit niemand op te wachten. Toch is het klusje vaak sneller gepiept dan gedacht, zeker met dit stappenplan!

 

Met onze tips over hoe je je magnetron, koelkast, wijnglazen, afzuigkap of vieze bakplaat weer spik en span krijgt, is schoonmaken echt een makkie. Meestal heb je niet eens dure schoonmaakmiddelen nodig maar kun je met deze keuken ingrediënten ook prima het klusje al klaren. Deze keer heb je alleen wat schoonmaaksoda, schoonmaakazijn, afwasmiddel, een doek en een schuursponsje nodig.

 

Zo ga je te werk

Zet als eerst de pandragers in de vaatwasser (ja dat kan!). Mocht je geen vaatwasser hebben, dan kan je ze in een sopje met afwasmiddel en heet water leggen, waar je ook de gaspitten in gaat weken. De zwarte bovenkanten, die kunnen in een aparte bak met wat schoonmaaksoda. Leg hier vooral niet de aluminium onderdelen bij want die kunnen door de soda wat doffig worden.

 

Strooi vervolgens een paar lepels soda langs de gaspitten op de bruine aangekoekte plekken. Spray hier wat schoonmaakazijn over. Je zult zien dat het goedje nu gaat bruisen, laat het even inwerken. Schrob in de tussentijd de gaspitten schoon met een sponsje en laat deze drogen op een theedoek. Schrob daarna met een (krasvrij!) sponsje de bruine aanslag op het fornuis weg en veeg schoon met een vochtige doek. De rest van het fornuis kun je vervolgens schoonmaken met keukenontvetter of gewoon met afwasmiddel. Leg daarna weer alles op zijn plek en hallo blinkend schoon gasfornuis!

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav