Benieuwd of je seksleven in een sleur zal komen?

 

Van de week zat ik op het terras, op die ene bloedhete dag, met een roseetje en een portie olijven.

 

 

 

Samen met een vriendinnetje, een beetje langslopende mensen kijken. Bizar trouwens dat zij überhaupt nog puf hadden om te lopen, want ik kon echt níets meer in die bloedhitte. Daarom besloten wij al gauw niet meer van onze plek te komen voorlopig en daar hebben we ons aan gehouden. Het stel naast ons had toevallig precies hetzelfde plan en daar raakten we mee aan de praat; zij waren al jaren samen en we kregen het over relaties.

 

Om iets specifieker te zijn: hoe relaties na jaren goed blijven, hoe je een sleur voorkomt, of is die niet te voorkomen? De man van het stel vertelde mij toen een briljante test voor in je relatie. Ik had er nog nooit van gehoord (volgens hem was het een ‘heel bekende proef’), maar ik vind hem echt hilarisch. Side note: eigenlijk moet je met deze test beginnen als je nog in de intens verliefde fase zit van je relatie.

 

Je weet wel, die fase waarin je echt niet van elkaar kan afblijven, je je vrienden minder ziet want je bent o zo verliefd en het liefst heb je elke dag seks. Of meerdere keren per dag. Die fase waarin je je niet kan vóórstellen dat het ooit anders gaat vinden (spoiler: dat wordt het wel).

 

Nou, dan nu de test: zet in deze fase een glazen pot en doe er elke keer dat je seks hebt een koffieboon, of een knikker, of iets in die trant in. Blijf dat doen na elke keer, totdat de pot vol is. Het ligt er natuurlijk aan welke grootte pot je hebt gepakt, maar toch is de kans best aanwezig dat dat redelijk rap gaat in jouw hitsige relatie.

 

En dan nu het pijnlijke gedeelte van de test: wanneer de pot vol is, haal je er elke keer dat je seks hebt er eentje uit. De man met wie we in gesprek waren had dit meerdere vrienden aangeraden, ook vrienden die hun partner verlieten voor iemand anders ‘want de spanning was eraf’. Hij vertelde zijn vrienden elke keer weer dat die spanning er ook af zou gaan met die nieuwe partner, maar natuurlijk werd dat niet geloofd. En jawel: geen enkel persoon in zijn omgeving heeft het voor elkaar gekregen om die pot nog leeg te maken.

 

Wanneer ik in die verliefde fase kom knal ik die pot op tafel, want natuurlijk denk ik dat het bij mij anders zal zijn. Maar natuurlijk zal dat niet het geval zijn.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer