Zo lijkt je in een paar minuten jaren jonger

 

 

Daar heb je geen botox of facelift voor nodig, maar dit simpele doosje.

 

 

 

Inmiddels behoor ik ook tot de categorie 55+ en ligt mijn gezicht behoorlijk in de kreukels als ik ’s ochtends voor de spiegel sta. Ik ben ijdel genoeg om dat subito te willen veranderen maar durf niet aan de botox, fillers of (nog veel enger) een facelift. Vriendin P had een wereldtip waardoor je in een paar minuten jaren jonger lijkt: doe iets aan je wenkbrauwen, meer heeft je gezicht niet nodig.

 

Als je ouder wordt verandert niet alleen je huid, ook je wenkbrauwen krijgen een andere structuur. De haartjes worden dunner, grijs of stug. En als je net als ik je wenkies jarenlang geëpileerd hebt komen die haartjes helemaal niet meer terug. De haarzakjes zijn door het epileren beschadigd en zelfs als je er dagelijks wonderolie op smeert, blijven de haartjes weg.

 

Natuurlijk is het niet de bedoeling om een paar dikke donkere strepen op je gezicht te tekenen, want ook hier geldt: less is more. Maar vollere wenkbrauwen doen wonderen voor je gezicht en om dat te bereiken kun je naar een dure wenkbrauwsalon of je gaat zelf aan de slag. Na een paar keer oefenen heb je de slag te pakken en zitten ze er zo op.

 

In de basis is het heel eenvoudig: bij de aanzet maak je je wenkbrauwen iets breder en naar de slapen van je gezicht laten je ze wat dunner uitlopen. Vergeet vooral niet om boven je pupil een hoekje te maken, dat lift je oog meteen. De truc van visagisten om je er jonger uit te laten zien.

 

Na een beetje zoeken heb ik een paar producten van Benefit gevonden waar ik inmiddels prima mee uit de voeten kan.

 

 

Zoals deze Gimme Brow wenkbrauwgel waarmee je net als een mascara heel makkelijk je wenkbrauwen in model veegt en ze meteen wat extra kleur geeft. Deze zit als ik op vakantie ben altijd in m’n toilettas, zodat ik mijn wenkbrauwen ook in een hotelbadkamer met slecht licht makkelijk bij kan werken.

 

Met het Goof Proof Brow Pencil teken ik ’s ochtend als ik haast heb in 1 minuut mijn wenkbrauwen bij. Gewoon wat dunne streepjes tussen de haartjes zetten en klaar is Kees.

 

Als ik een beetje uit wil pakken gebruik ik de Goof Proof Brow Powder. Een doosje met poeder dat je met een kwastje op de wenkbrauwen aanbrengt. Dat vraagt wat meer handigheid, maar met wat oefening heb je dat zo onder de knie.

 

Met een beetje kleur zien je wenkbrauwen er direct voller uit. Het enige waar je op moet letten is dat je tinten vermijdt waar rood doorheen zit en dat je je wenkbrauwen vooral niet te donker maakt. That’s the trick! En een keer naar dit filmpje kijken. Dan weet je voortaan hoe je in een paar minuten jaren jonger kunt lijken.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit