De BBQ van de buren stinkt vreselijk, hoe zeg ik dit aardig?

Van die dingen waar je eigenlijk niet om wilt zeuren, want je woont nou eenmaal naast elkaar.

 

Het is toch wel echt heel vervelend aan het worden. Onze buren barbecuen het liefst elk weekend en dat is natuurlijk heel gezellig, alleen roken ze ons helemaal uit onze tuin. Het stinkt zo erg buiten als zij de barbecue aansteken, dat wij niet meer lekker van onze tuin kunnen genieten.

 

Wat kunnen we eraan doen en hoe kunnen we dit aardig zeggen? Het is natuurlijk niet zo dat ze het expres doen om ons te pesten. Ze hebben het denk ik niet door en ze zijn gewoon liefhebbers van buiten eten als het lekker weer is. Maar je kunt je de rook en lucht voorstellen: onze tuinen zijn niet heel groot en grenzen aan elkaar. Ik ruik alles wat zij eten. En ik gun het ze enorm hoor, dat lekkere eten van de barbecue, maar ze houden geen enkele rekening met hun buren. Het komt niet eens in ze op dat wij er last van zouden kunnen hebben. En als ze ons nou eens zouden uitnodigen om een hap mee te eten, maar nee. Wij zijn geen liefhebbers van die stukken vlees op de grill, dus wij hebben niet eens een barbecue. We koken gewoon binnen maar vinden het wel lekker om buiten te eten. Ik vind het moeilijk om er een punt van te maken, maar op deze manier gaat de zomer aan ons voorbij omdat wij weggerookt worden uit onze fijne tuin. Dat is natuurlijk geen doen. 

Maar een burenruzie? Dat vind ik het ook niet waard, want het zijn heus aardige mensen. Een situatie waarmee ik dus niet zo goed raad weet. Wat is wijsheid? Gewoon zwijgen en hen dat plezier gunnen? In de herfst en winter is het weer voorbij. Maar ja, zo genieten wij niet van het lekkere weer. Alleen in de ochtend ja, als ze nog niet aan het eten zijn. Maar vanaf een uur of vier in de middag is het feest. Het rookt en het walmt allemaal onze tuin in.

Natuurlijk kunnen ze er niets aan doen, maar het is wel vervelend. Als ik een raam ben vergeten dicht te doen boven, dan ruikt het binnen ook nog helemaal naar barbecue. Vreselijk. Ik vind dat je toch best wat meer rekening kunt houden met wie naast je wonen. Toch? Of is dat tegenwoordig te veel gevraagd?’

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl