Fietsendieven gezocht

 

Een speciaal soort dan. Ouderwets degelijke fietsendieven welteverstaan.

 

 

 

Vriendin in de app:

 

Deze vijftig jaar oude, roestige, krakende herenfiets (ooit van m’n man en daarvoor van z’n vader) heb ik zes weken geleden buiten in een rek gezet, zonder slot, voor wie ‘m maar kon gebruiken. 

 

Gisteren vertelde m’n zoon dat zijn ‘Haarlemfiets’ uit elkaar was gevallen. Ben ik naar dat rek verderop in de straat gegaan, stond die fiets er na vier weken nog! Niet gestolen dus. Staat nu weer bij mij, echt een oud barrel naar zijn hart.

 

Ik: Nou jaaaaaa! Ze jatten geeneens meer fietsen. 

 

Misschien had je zo’n plat zwart doosje op de bagagedrager moeten plakken.

 

Zij: Een fake accu, ja doe ik de volgende keer.

 

En ik had ‘m in het rek bij het Cruijff Court gezet waar opgeschoten nozems rondhangen.

 

Ik: Wat voor fiets is het dan?

 

Zij: Het is een Gazelle uit de jaren 70.

 

Nou jaaaa!

 

Een echte ‘Gazelle van Piet Pelle’? En die willen ze niet eens? Heb ik nooit gehad, wij kregen altijd opgelapte afdankertjes van meisjes die bij ons op school zaten. Knapte m’n vader zelf op.

 

Een echte ouderwets oersterke Gazelle, weet je nog? Niks fatbike, e-bike, crossfiets, Van Moof of wat dan ook. Gewoon de degelijkste fiets die er was. De fiets der fietsen. Hoeven ze niet meer, die fietsendieven van tegenwoordig. Mensen worden ook met de dag kieskeuriger. Dieven bedoel ik. Ze weten niet half wat ze ermee kunnen, zeker nooit dit filmpje gezien:

 

 

 

 

Gelukkig is de zoon van m’n vriendin er blij mee. Dus als je iemand heel tevreden langs ziet peddelen op een echte oerdegelijke Gazelle, doe hem de groeten van me.

 

Ik wens je een gezellige, gezonde en gelukkige week,

 

 

Liefs van Franska 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska