Zo laat je iets bijzonders achter voor als je er niet meer bent

 

Een paar jaar geleden overleed een geweldig leuke en lieve moeder van school helaas aan borstkanker. 

 

S. was een moeder pur sang die tot op het laatst herinneringen verzamelde voor haar twee kinderen die ze moest achterlaten. Want ze zou nooit bij de diploma-uitreiking van haar zoon zijn of het huwelijk van haar dochter bijwonen. Maar S. had een heel mooi idee en maakte twee dozen vol met foto’s en prachtige brieven om op die manier toch een beetje bij de belangrijkste momenten in het leven van haar kinderen te kunnen zijn. Ook al was ze daar zelf niet meer toe in staat. 

 

Helaas kan niet iedereen in de toekomst een bijzondere gebeurtenis van een geliefde bijwonen. Vanwege een levensbedreigende ziekte of omdat een aandoening als Alzheimer of ALS je te grazen neemt. Robert Bruuns bedacht daarom een digitaal kluisje waarin je zelfgekozen bestanden zoals foto’s, video’s en teksten kunt bewaren. Later worden deze op een belangrijk moment voor een dierbare of vrienden vrijgegeven. Op die manier lijkt het alsof je er toch nog een beetje bij bent.

 

Hoe liefdevol en troostend is het dat je op deze manier iets tastbaars van jezelf kunt achterlaten. Een soort digitale voetstap. Je kunt kiezen uit twee soorten kluisjes. Eentje waarin je teksten en foto’s bewaart en eentje waarin je daarnaast ook nog videobestanden kunt uploaden. Jouw bestanden worden door Mindlocker voor zes jaar versleuteld bewaard op een Nederlandse serverlocatie. 

 

Ik vind het prachtig dat dit nu mogelijk is. Wat ik ook een mooie gedachte vind is dat Mindlockers vijftien procent van haar omzet doneert aan Alzheimer Nederland. Om zo ook het groeiende aantal mensen met dementie en dementie-gerelateerde ziekten een hart onder de riem te steken. Meer informatie over deze digitale kluisjes vind je hier.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit