Zeg meneer Italiano…

 

Beatrijs (van Beatrijs over ‘t nieuws) stuurde me van de week een foto van een zakje drop. Italiano drop. Had ze net gescoord bij de supermarkt, omdat er La Dolce Vita op stond. Beetje beroepsgedeformeerd, schreef ze erbij. Siciliaanse zachte dropstaafjes.
Daardoor vind ik nu eigenlijk dat, elke keer als ik een stukje schrijf voor deze rubriek, ik dan zo’n dropje zou moeten eten voor het echte Dolce-vita-gevoel! Op zoek dus naar een Coöp. Want daar had ze ze vandaan.
En Adje moet misschien ook wel van die dropjes hebben. Zijn ze bij jullie te krijgen, Adje? Hoewel, die woont ter inspiratie midden in Italië. Heeft misschien helemaal geen extra input nodig.
Of komt Italiano helemaal niet uit Italië? Ik heb het er eigenlijk nog nooit gezien. En nu ik het er toch over heb… ik was altijd giga fan van die Italianootjes in een rol, met om elk dropje een papiertje en dan suikerkorreltjes om het dropje. Waar zijn die rolletjes gebleven?? Wie weet er meer van? Of moet ik meneer Italiano opsporen en bellen?
Ik kom trouwens uit Italië altijd thuis met een voorraadje liquirizia (=drop) voor onderweg in de auto.

 

Mijn Italiaanse drop top-5:

1 Saila
2 Liquirizia Amarelli
3 Tabu
4 Morosita’s (die redden het trouwens meestal niet tot thuis..)
5 Bianconeri

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.