Yes, geslaagd! Oh nee… Foutje, bedankt

 

Het zal je maar overkomen. Heb je hartstikke hard gewerkt, nooit een examen niet gehaald, ben je helemaal klaar om je diploma voor de zomer op te halen… Heeft je docent een foutje gemaakt.

 

Nou ja, foutje… Een behoorlijk gigantisch grote misser, kan je het beter noemen. Een docent Engels op het ROC College Noord in Amsterdam was namelijk een kléin, ieniemienie dingetje vergeten: het examen. Dat had ‘ie even niet afgenomen. Dus toen alle leerlingen in hun hoofd al klaar waren met de studie Financiële Administratie was dat wel een feestje waard, toch?

 

Ehm, ja. Maar toen kregen ze allemaal een mailtje met de tekst dat ze hun diploma niet zouden kregen voor deze zomer. Want dat examen Engels miste. En daar kwam de docent dus ook op pijnlijke wijze achter. ‘Ik heb alle examens weten te behalen. Nu krijg ik een mail dat niemand zijn of haar diploma zal krijgen voor de zomer omdat een docent een examen is vergeten.’ Aldus één van de leerlingen.

 

Zo, over een blunder gesproken… Het ROC doet er nu alles om alsnog dat examen af te nemen (hij staat nu voor volgende week gepland) en zodat de leerlingen hopelijk toch nog voor de zomer hun diploma halen.

 

Ik ben héél benieuwd hoe erg die docent zich schaamt. Je werkt er toch het hele jaar naartoe? De afsluitende tentamens waren iets waar ik het hele semester tegenop zag. En je bespreekt toch ook met je docent wat de examenstof wordt?

 

Zal het dan niemand zijn opgevallen dat er helemaal geen examen Engels was? Of was die er wel, maar is de docent gewoon niet komen opdagen? Ik vind het maar een heel apart verhaal. Maar ik moet zeggen, een studie zonder afsluitende examens lijkt mij fantastisch. Misschien moeten we dat maar opnemen in dat zogenaamde ‘nieuwe normaal’?

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer