Wouter Godijn: Karina of de Ondergang van Nederland

 

Toe aan een goed boek op deze zondag?

 

 

 

Wouter Godijn beschrijft een pessimistisch toekomstscenario waarin extreem rechts in Nederland de verkiezingen wint en er toestanden ontstaan zoals nu in Hongarije en Polen, waarin de rechtsstaat langzamerhand wordt afgeschaft.

 

Terwijl de hoofdpersoon zich daarom zo druk maakt dat hij een toeval krijgt, blijven zijn vrouw Karina en hun puberzoon Robbie daar kalm onder.

 

Karina wordt zijn ex, waarna hun liefdesleven pas echt op stoom komt. Wouter Godijn beschrijft de ondergang van Nederland op buitengewoon humoristische wijze. Als. Er teller onderbreekt hij zichzelf regelmatig door de lezer te wijzen op allerlei zaken die hij of zij anders misschien zou missen. Daarnaast komen de groten van de Nederlandse literatuur voorbij, van Reve tot en met Hermans.

 

Als je je als lezer overgeeft aan zijn manier van vertellen, kun je genieten van humor, maar zeker ook ernstige waarschuwingen over de huidige politieke toestand in ons land.

 

Karina of de ondergang van Nederland 

Auteur: Wouter Godijn

Nederlandse Paperback

9789025463830

Druk: 1, maart 2021

304 pagina’s

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer